Triatleter vil lære at crawle
Mange af sportens udøvere vil svømme hurtigt i havet

Triatlon er de seneste år blevet populært. Kombinationen af svømning, cykling og løb har fået tag i flere og flere danskere. De fleste har ingen problemer med at cykle eller løbe. Her er udstyrsdelen vigtigere. Det gælder først og fremmest om at have den rigtige cykel og de rigtige løbesko. Til gengæld ligger det tungt for de fleste med svømningen. Hvis man som triatlet vil frem i verden, så bliver man nødt til at crawle.
– Men de fleste danskere har lært brystsvømning i skolernes svømmeundervisning, fortæller Irene Chabior, formand for GIF Svøm.
Mange triatleter henvender sig til svømmeklubberne for at lære at crawle. Og den trafik kender man også til i GIF Svøm. Klubben har enkelte voksenhold, men kan slet ikke klare efterspørgslen fra triatleterne.
– Mange af forældrene til børnene har henvendt sig om det var muligt at få crawltræning. Vi har kunnet tilbyde en time hist og her, og så har vi indimellem haft svømmere til ”open water” – altså havsvømning – i Øresund ved Charlottenlund Fort, fortæller GIF Svøms sportschef Kim W. Marquardt, der vurderer, at klubben ville kunne oprette hold for 100 triatleter, hvis man da ellers havde mulighed for at leve op til efterspørgslen.
GIF Svøm tumler med flere forskellige ideer. En af dem går på at oprette et ungdomshold i vandpolo:
– Men hver gang vi tager noget nyt på programmet, skubber det desværre noget andet ud. Men jeg kan godt lide tanken om et vandpolohold, siger sportschefen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top