annonce
Trist med ødelagte bøger
Til en bibliotekslåner

Jeg hører til dem, der med glæde selv låner bøger på biblioteket. Forleden lånte jeg en bog af en forfatter, der hedder Gert Biasta. Den hedder ”Læring retur” og har undertitlen ”Demokratisk dannelse for en menneskelig fremtid.” jeg synes det er en gave, at jeg ikke behøver at købe alle de bøger, jeg gerne vil læse, og at jeg kan dele dem med andre gennem et generøst offentligt biblioteksvæsen.
Det sker, at jeg støder på, at lånere før mig har skrevet i bøgerne. Det kan man gøre i sine egne bøger, ikke i lånte bøger, og jeg vil også gerne selv bestemme, hvad jeg synes, der er vigtigt. Men denne gang, var det gået helt over gevind. Bogen var oversværtet med understregninger og kommentarer i et omfang, det er svært at forestille sig.
Det ville ikke have taget mange sekunder at kigge i bogen før den skulle sættes på plads. Det ville kræve mere at stille bogen til side, undersøge hvem den sidste låner var, og konfrontere vedkommende med hærværket. Jeg ville ønske, at der var tid og ressourcer til det, og der ville sikkert ikke gå lang tid, før hærværkslånere var kredset ind.
Til dig, der har ødelagt den nævnte bog, vil jeg foreslå grundigt at overveje, hvordan du kan få glæde af en lånt bog til studiebrug uden at du skal skrive i den. Og du er velkommen til at komme forbi mig og få din blå neglefil, som du har gemt i bogen.

Erik Smidt
Marsk Stigs Alle 10
2880 Bagsværd

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top