ABs U10-piger klar til finalespil
Er med ved DM i Greve i den kommende weekend

ABs U10-piger har for andet år i træk kvalificeret sig til det uofficielle DM for U10 Piger. En bedrift som ikke tidligere har fundet sted for et AB håndboldpigehold. Men det har ikke været problemløst mener pigernes kommende træner Lars Tetzlaff, der peger på skolereformens konsekvenser: – Sejlene var sat mod en stor politisk triumf, mente mange christiansborgensere. Men kort efter søsætningen begyndte optimismens vinde langsomt at løje af, og realiteternes uvejr lå faretruende over skolereformens gyngende jolle. For nok havde man fået skemalagt børnenes fritid, men man havde ikke gjort sig de fjerneste tanker om, hvad børnene så skulle lave, når skoledagen var ovre.
Særligt håndbolden har de foregående år været ramt af et medlemsdyk – som dog rettelig nok også skyldes andre forhold, da tilbagegangen ikke er af nyere dato. Derfor har Dansk Håndbold Forbund med blandt andre Morten Stig Christensen og Ulrik Wilbek i spidsen søsat projektet ”Knæk kurven”. Og faktisk er medlemstallet i 2014 faldet mindre end i 2013, så det lysner. Og det gør det i hvert fald i AB, hvor de unge talenter blandt pigerne spås en stor fremtid.
For andet år i træk er ABs U10-piger klar til DM. I denne weekend gælder det i Greve om at leve op til forhåbninger, som henholdsvis en guld- og en sølvmedalje på Falster og Herning giver.
– De grøn- og hvidblusede AB-spillere med efternavne som Jalloh, Skaanderup, Shabani, Hansen, Rasch, Kundal, Mansa, Thomsen og Tetzlaff viser ikke alene, hvad foreningslivet kan gøre for integrationen, men samtidig også hvad målrettede børn har af betydning for skolereformens succes. Sammenholdet mellem disse piger ses tydeligt til træningerne og til kampene sidst på ugen, men måske endnu tydeligere på de dage, hvor der ikke er kampe, og pigerne alligevel møder op i AB-hallen for at være sammen med hinanden. Pigernes budskab er klart.
Danske skolebørn har et stort behov for at omgås andre end blot deres skolekammerater, men med skoledage til sent ud på eftermiddagen kræver det umådelig meget, for at dette kan lykkes.
Hvem ved, måske kunne der igen komme vind i sejlene på skolereformens lille optimistjolle, siger Lars Tetzlaff.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top