Alenefar sluttede sig til single-netværk
Single-01-18-15.jpg
Carsten Nørgaard har fået masser af kvalitet ind i sit liv efter at have meldt sig ind i netværket Singleplus. Foto: Kaj Bonne.
Noget af det bedste jeg nogensinde har gjort

Da Carsten Nørgaard fra Bagsværd blev skilt for ni år siden, så han en tv-udsendelse om et nystartet netværk ved navn Singleplus, og han meldte sig ind. Efter ca. 4 år fik han en ny kæreste, og det var først, da det forhold sluttede for et års tid siden, at Carsten for alvor blev aktiv i netværket Singleplus. Et netværk for voksne, der er alene med deres børn.
”Da jeg sad og oprettede profilen, faldt jeg allerede i snak med nogle på sitet, og det endte med, at jeg kort tid efter sad til en privat middag med de samme mennesker,” fortæller Carsten Nørgaard. Og det hjalp på humøret, for det havde været et hårdt år op til bruddet, og Carsten følte sig på mange måder lidt ensom, da han stod som alenefar til sine børn.
”Jeg meldte mig ind, selvom jeg havde det skidt, og det viste sig faktisk at være noget af det bedste, jeg nogensinde har gjort,” fortæller Carsten.
Medlemskabet i netværket blev nemlig på mange måder starten på et nyt liv for Carsten. Et liv hvor følelsen af at være helt alene med sig selv og sine børn blev byttet ud med et stort fællesskab, der kunne vælges til og fra som det passede.
”Jeg har ikke rigtig følt, jeg passede ind i min omgangskreds, efter jeg blev alene. De havde meget fokus på parmiddage i weekenderne og den familiære fællesskabsfølelse,” fortæller Carsten, der har en søn på 14 og en datter på 11 år.

Ikke datingbureau
Og han har brugt arrangementerne i Singleplus flittigt – både i forhold til sig selv og børnene.
”Jeg har brugt netværket til det hele. Alt lige fra arrangementer med børn til ture i byen, når de var hos deres mor,” fortæller Carsten og forklarer at netværket ikke fokuserer på dating.
”Det er dejligt, at det ikke er formålet. Dermed ikke sagt, at man ikke kan møde en potentiel kæreste. Det er der selvfølgelig nogle, der gør. Det primære er bare at have et fællesskab med andre i samme situation som en selv,” fortæller Carsten og pointerer, at han ikke nødvendigvis leder efter en kæreste lige nu.
Carstens to børn har også oplevet glæderne ved det nye netværk.
”Min datter har fået nye venner gennem arrangementerne, og da jeg havde min søn med til en sommerfest fortalte han mig på vej hjem, at det havde været en af de bedste dage i hans liv.” Han har kun rosende ord i forhold til netværket, og det er derfor han stiller op til et interview.
”Jeg hører tit om at singler sidder derhjemme og har et trist liv. Nogle føler sig ensomme. Jeg synes, de skal kende til den her mulighed. I dag har jeg nogle af mine allerbedste venner igennem Singleplus.”

Om Singleplus.dkSingleplus er et socialt netværk, hvor medlemmerne er drivkraften bag aktiviteterne og det indhold der skabes på sitet. Der er lokale grupper for mange lokalområder, blandt andet Søborg.

Siden 2005 har netværket handlet om arrangementer, ferierejser, fællesskab, råd & støtte for skimisseforældre og singleforældre plus deres børn. I dag er der over 8.000 registrerede brugere på Singleplus.dk, hvoraf 30% er mænd og 70% er kvinder.
Medlemmerne snakker om skilsmisse, ferietips, børn, singleliv, dagligdag, højtider og meget andet både på sitet og når man mødes i den fysiske verden.
Den populæreste funktion på sitet er arrangementskalenderen DetSker, hvor man kan finde udflugter, lokale fællesspisninger i madklubber og motionsklubber, singleferier med børn, nytårsfester, juleaften-arrangementer m.m. Der er oprettet over 30.000 arrangementer via Singleplus.dk siden opstarten.
Sidste år deltog 750 singleforældre og børn i speciel Singleplus-lejren på Langelandsfestivalen 2014 med bl.a. fællestelt og grillområde. I år er der pt tilmeldt over 400 singleforældre og børn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top