annonce
Anders Kærgaard får ytringsfrihedspris
Anders-Koustrup-Kærgaard.jpg
Forhenværende efterretningsofficer Anders Kærgaard får Gladsaxe Ytringsfrihedspris 2015 for sin indsats som whistleblower og sit arbejde for retsbeskyttelse af whistleblowers. Foto: Privat.
Hyldes ved SFs og Enhedslistens 1. maj-møde

SF og Enhedslisten i Gladsaxe tildeler i år Anders Kærgaard den årlige Gladsaxe Ytringsfrihedspris ved deres 1. maj-arrangement. Anders Kærgaard er forhenværende efterretningsofficer ved den danske bataljon i Irak. Han fremlagde i 2012 beviser for, at danske soldater overværede fangemishandling i Irak uden at gribe ind.
”Selv om han således tog initiativ til at påtale, at Danmark forbrød sig mod menneskerettigheder og internationale konventioner, var det ham, der blev sigtet og dømt som den eneste i sagen”, fortæller Serdal Benli, der er folketingskandidat for SF i Gladsaxe. Anders Kærgaard står nu i spidsen for Danmarks første whistleblower-organisation Veron, der arbejder for reel retslig beskyttelse af whistleblowere. SF og Enhedslisten i Gladsaxe har uddelt ytringsfrihedsprisen siden 2006 til personer eller organisationer, Overrækkelsen af ytringsfrihedsprisen til Anders Kærgaard vil ske 1. maj kl. 11.00 på Buddinge Skole.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top