Bevægelsen bygger bro
Børn-på-Garhøj-03-17-15.jpg
Børn i forskellige farver veste fik bevæget sig en bunke i løbet af ugen. Foto: Kaj Bonne.
Børnehusebørn med fuld fart på

I Gladsaxe kommune arbejdes der kontinuerligt med at skabe en god overgang fra livet som børnehavebarn til livet som skolebarn. I kommunens børnehuse arbejdes der, på mange forskellige måder, med at forberede børnene – og skolen – på dette skift. For at skabe en sammenhæng imellem børnene fra 4 af Område Grønnemoses børnehuse mødtes alle de største børnehavegrupper i forrige uge til fælles leg, bevægelse og socialt samvær på Garhøj.
Hele ugen var bygget op omkring forskellige lege og bevægelse på tværs af de forskellige børnehuse, hvilket gav børnene mulighed for at lege i organiserede og strukturerede lege. Det, at legene var strukturerede, gjorde at det var nemmere for børnene efterfølgende at kunne finde sammen. På den mådeskabte bevægelsen og legen kontinuitet for børnene.
Børnene fra de forskellige børnehuse blev opdelt i tre hold alt efter hvilken skole de er indskrevet på. Hvert hold fik samme farve vest på, så børnene kunne se hvilke andre børn der skulle gå på samme skole som dem selv. I løbet af hele ugen kunne man se børn lege på tværs af husene, børn der spurgte hinanden ”hvilken skole skal du gå på? ” eller ”se vi har samme farve vest på, vi skal gå på samme skole”.
I Område Grønnemose har det været naturligt at bruge leg og bevægelse som rammen og metoden, til at skabe de nye sociale relationer på tværs af børnehusene. Det er naturligt, da to af børnehusene, og også Grønnemose Skole, er certificeret idrætsinstitutioner (og idrætsprofilskole).
Hele ugen har været en stor succes og vi glæder os til næste år hvor vi igen skaber en meningsfuld overgang fra det at være børnehavebarn til skolebarn.
Børn på Garhøj 01 17-15
Foto: Kaj Bonne
Se flere fotos på http://gladsaxebladet.fotokajbonne.dk/#!home

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top