Børn strømmer til
taekwondo.jpg
Der er masser af discplin, når man dyrker taekwondo, så man kan tage hensyn til hinanden. Foto: Privat.
Mon-graduering i Gladsaxe Taekwondo Klub

Næsten 30 børn stillede op, da der var graduering for de mindste – mon-børnene i Gladsaxe Taekwondo Klub. De stillede op for at vise deres trænere og forældre hvor dygtige, de er blevet siden sidste graduering før jul. Alle bestod og fik nye bæltegrader, og kan nu gå på en velfortjent påskeferie.
”Mon” er et koncept, hvor det bliver muligt for børn helt ned til 5-års-alderen at stifte bekendtskab med sporten. På mon-holdene trænes alt det seje, som børnene ser, at de ældre børn og voksne kan. De står på fine lige rækker, sparker, slår og råber højt og farligt. Børnenes bæltegrader følger også de voksnes, og når man efter to-tre års træning når til det sorte mon-bælte, er man ved at være klar til at starte på ”rigtig” taekwondo”.
Mon-konceptet er udviklet bl.a. i Gladsaxe Taekwondo Klub i samarbejde med andre danske taekwondo klubber. Man oplevede, at mange børn begyndte at gå til taekwondo, men var for små til at kunne følge med. De mistede interessen og vendte ikke senere tilbage til sporten. Med mon bliver det muligt at fastholde børnene i sporten på deres egne præmisser indtil de er modne og store nok til at starte ”rigtigt”.
Mon-holdene har været så stor en succes i efteråret 2014, at der i en periode har været lukket for tilgang. Årets træner 2014 i Gladsaxe Taekwondo Klub blev da også en af de to mon-trænere, Kristian Klindt. Kristian træner holdet sammen med Ferran Hollederer, 3. dan, og de har begge deres respektive yngste børn, Lea og Thomas, på holdet, ligesom deres ældste børn, Alexander, Freja, Johan og Alba fungerer som hjælpetrænere.
Nu er de ældste og dygtigste børn rykket videre til de næste børnehold, så der igen er ledige pladser til de mindre børn, som har lyst til at prøve kræfter med taekwondo. Hver mandag har forældrene endvidere mulighed for at træne samtidig med deres børn, idet klubben her har begyndertræning for voksne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top