Annonce
– Boksning er mit liv
Boksning-er-mit-liv-1.jpg
Den boksekyndige træner Robert Larsen boksede sin sidste kamp i 2002. Nu er han begyndt igen. Denne gang som professionel. Det giver mange ensomme timer i træningslokalet, hvor sandsækken agerer sparringspartner. Foto: Jan Løfberg.
Robert Larsen gjorde comeback som professionel i Hamburg

Robert Larsen fra Bagsværd står klar i bokselokalerne i Grøndal Multihal ved Bellahøj, hvor bokseklubberne Kelly fra Vanløse og Bispebjerg Bokseklub holder til. Ene mand render han rundt om sandsækken og slår løs. Når han ikke træner andre boksere, og det gør han ret ofte, så selvtræner han. – Jeg har fundet ud af, at jeg slet ikke kan lade være.
Jamen, Robert Larsen… Var det ikke ham, der forsøgte sig promotor?
– Jo. Det var ikke noget lykkeligt eventyr. Jeg kom i økonomisk uvejr. Det var problematisk, at jeg havde lovet folk betaling, når så pengene fra de aftaler, jeg allerede havde indgået, ikke blev indbetalt. Jeg havde fået kontakt med de forkerte folk. Jeg stod med et kæmpeproblem. Det gav nogle økonomiske knubs. Det gav en nedtur. Og det gav nogle retssager. Jeg skal ikke forsøge mig som promotor en gang til. Til gengæld rådgiver jeg gerne boksere. Det er jeg god til.
Robert Larsen understreger, at han vandt samtlige de fire retssager, han var involveret i.: – Det vigtigste var det principielle. Det tog langt over et år at vinde dem, men gevinsten var minimal.
Hvorfor så forsøge dig som professionel bokser?
– Boksning er mit liv. Jeg vil ikke stå tilbage om nogle år og ærgre mig over, at jeg ikke forfulgte chancen.
Robert Larsen er en fit og skarp supermellemvægter, der debuterede som pengebokser den 28. februar ved et stævne i Hamburg. Han har en matchmaker, tyskeren Mario Pokowietz, men står i øvrigt selv for alt andet: – Jeg er meget alene. Og jeg havde heller ikke sparring før kampen. Men jeg kender gamet, så jeg vidste, hvad jeg gik ind til. Med til kampen i Hamburg havde Robert Larsen flere boksevenner, og de så ham vinde overbevisende over en langt yngre modstander på 26 år.
Robert Larsen vil sikkert bifalde udsagnet om, at han ikke var verdens bedste promotor. Men forsøget på at tegne kontrakter med boksere og lave stævner har trods alt hærdet ham og givet en værdifuld indsigt i den verden, hvor de stærkeste står, og de svageste falder.
– Det ser ud til, at jeg får en ny kamp den 20. juni. Jeg skal lige have snakket med familien. Jeg kender risikoen. Jeg kan jo blive slået ud. Folk siger det er farligt og hårdt. Ja, det er det, men mange andre idrætsgrene er lige så hårde. Jeg løb engang et halvmaraton, og det var også hårdt. Her var der fire-fem stykker, der dejsede om.
Robert Larsen er uddannet pædagog. Til daglig arbejder han langt fra hjemmet i Bagsværd. En gang om ugen kører han frem og tilbage mellem Bagsværd og ungdomshøjskolen Vester Vedsted ved Ribe, hvor han arbejder som idrætsvejleder. Når han ikke er i Sønderjylland, tager han sig af boksetræningen på flere forskellige fitnesscentre samt hos amatørbokserne i Bispebjerg Bokseklub.
Som amatørbokser repræsenterede Robert Larsen Gladsaxe Bokseklub i 60 kampe. Nu forsøger han sig som professionel uden megen hjælp. Men han stoler på sig selv. Og her er vi inde ved kernen i boksning: Hvis du ikke tror på dig selv, så har du ikke chance for at vinde.
Robert Larsen vil vinde. Og først fremmest vil han ikke ærgre sig over, at han forsøgte.

Boksning er mit liv 2
Robert Larsen er en glad dreng. Han er veltalende og har let til smil. Han kender gamet og risikoen.
For nylig boksede han som professionel med en sejr, og den 20. juni skal han formentlig bokse sin anden kamp i bar overkrop.
Foto: Jan Løfberg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top