- Gladsaxebladet - https://www.gladsaxebladet.dk -

Brutalt overgreb på Søborg Hovedgade

Der er eksempler på god indpasning af nyt, men også blandt de ældre bygninger er der mange fine repræsentanter for god dansk byggetradition. Oftest i tegl, med en rigdom i detaljer, kviste, gavlpartier, manzardtage og facadeudsmykninger. Alt sammen vidner det om at vi er på et sted med historie, og fælles for helheden er også en høj kvalitet; der er næsten altid bygget med omtanke.Katastrofen hedder Lokalplan 201. Nu skal der bygges for alvor! Om kort tid vil der rejse sig et gigantisk bygningskompleks langs hele 80 meter af gaden, på det mest følsomme punkt, lige over for kirken. I ikke mindre end 5 1/2 etagers højde, op til 22 meters bygningshøjde! Jeg tror de færreste kan forestille sig størrelsen!
Ingen forståelse for stedets karakteristiske miljø og sammenhæng. Ingen hensyn til omgivelserne, eller mennesker der kan lide at have det rart. Ingen indpasning. Og 80 meter uden detailhandel. Alt og alle er tilsidesat med den kommende monster-kolos.
Netop området ved kirken er af kommunen udpeget som særligt fokuspunkt i gadens byrum. Som fokuspunkt vil det nok blive kendt langt ud over kommunegrænsen, desværre som et eksempel på et usædvanlig respektløst og brutalt overgreb på omgivelserne. Udvikling: Ja tak. Men brug hovedet. Nu bliver Søborg Hovedgade ødelagt.

Jens Møller Nicolaisen
Mars Alle 6
2860 Søborg