Et andet syn på Novozymes
NOVO-05-16-15.jpg
Bagsværd-virksomheden holdt debatmøde om frihandelsaftale

I onsdags var både det danske og amerikanske flag hejst på Novozymes i Bagsværd. Det danske dog kun på halv stang, fordi det var 75 år siden, at Tyskland besatte Danmark.
I anledning af de igangværende frihandelsforhandlinger mellem EU og USA havde Novozymes inviteret til morgenmad og debatmøde. Panelet udgjordes af virksomhedens administrerende direktør Peder Holk, Handels- og Udviklingsminister Mogens Jensen og den amerikanske ambassadør Rufus Gifford. Debatten blev styret af Mads Fuglede, der er specialist i amerikanske forhold og ligeledes er folketingskandidat for Venstre i Gladsaxe-kredsen. Panelet var ikke i tvivl om, at parterne når til enighed, og at slutresultatet vil åbne for en langt større og friere handel til gavn og glæde for både den amerikanske og europæiske økonomi.
Spørgelysten var stor blandt Novozymes’ medarbejdere, og paneldeltagerne svarede både muntert og vedkommende og særligt de danske og amerikanske relationer, selv om Mogens Jensen i al gemytlig måtte fortælle forsamlingen om, at hans bedøvelse, som han havde fået tidligere på morgenen hos tandlægen, endnu ikke var aftaget.
Novozymes er i forvejen en efter danske forhold gigantisk spiller på det amerikanske marked. Peder Holk indrømmede da også, at man i Bagsværd-virksomheden er i besiddelse af en vis arrogance. Om de såkaldte TTIP-forhandlinger afsluttes med et gunstigt resultat eller ej, så skal Novozymes nok klare sig igennem i USA: – Til gengæld vil et positivt udfald af forhandlingerne være til stor gavn for mindre og mellemstore virksomheder, sagde direktøren.
Efterfølgende fik minister og ambassadør et særligt indblik i Novozymes’ arbejde med enzymer. Iført 3D-briller så de forskellige enzymvarianter, som kan kombineres på lige så mange måder, som der er atomer i Universet.

NOVO 02 16-15
Rufus Gifford fortalte medarbejderne på Novozymes om amerikanernes syn på de igangværende forhandlinger om en frihandelsaftale mellem EU og USA. I baggrunden direktør Peder Holk (tv.) og Hande

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top