Grønt område skamferes af ny mast!
Telemast.jpg
Den nuværende mast, der står klos op ad baghaven til Grønnemose Alle 72. Foto: Privat.
Kommunen vil dispensere og opsætte en 27 meter høj telemast midt i det idylliske og grønne område neden for Magletorv.

Det vil forringe kvaliteten af hele området med en mast i 9 etagers højde, der med sit udseende bliver en skamplet for området.
Det er i stærk modstrid med lokalplanens 3 første paragraffer: 1) at sikre området som et attraktivt åbent-lavt boligområde; 2) at sikre villavejenes grønne karakter; 3) at sikre de rekreative værdier i Utterslev Mose og Høje Gladsaxe Parken.
Den eksisterende, transparente sirenemast vil blive forøget med 9-10 meter og opstillet som en massiv mast. Utterslev Mose, blot et stenkast væk, vil også blive skæmmet af masten.
Det er bekymrende, at kommunen vælger kun at informere de 10 nærmeste naboer. Da masten vil kunne ses i op til 5 kilometers afstand, og da boliger i nærområdet ifølge lokale ejendomsmæglere vil falde med op til 20 % i værdi, bør høringen derfor være langt bredere.
Mange eksperter er bekymrede for sundhedsrisikoen ved udstrålingen fra telemasterne. Det bør indgå i overvejelser, specielt fordi der bor relativt mange børn i området.
Vi vil på det kraftigste bede om, at dispensationsansøgningen afvises, præcis som den blev afvist i 2011. Intet har ændret sig, der giver anledning til at sætte en 27 meter høj skamstøtte midt i et af de skønneste områder i Gladsaxe.
På vegne af beboere i nærområdet
Tine Undén
Grønnemose Allé 72

1 kommentar om “Grønt område skamferes af ny mast!”

  1. Lone Stefansen siger:

    Som beboer på den anden side af mosen – altså i KBHs kommune, vil jeg gerne tilslutte mig ovenstående. Det er under al kritik at man vil placere en så høj mast i et naturskønt område. Der MÅ kunne findes en bedre løsning og mht dækning er det jo ikke gæssene i mosen, som har et behov.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top