Ingen berøringsangst for violinen
fiolin.jpeg.jpg
Børnene på Bakken fik lov til selv at stryge violinen, da Foreningen Genklange var på besøg. Foto: Privat.
Værebros mindste kommer tættere på den klassiske musik

Børnene på Bakken i Værebro kommer glade og forventningsfulde ind på stuen og sætter sig straks i en halvcirkel, da de ser en violin komme til syne blandt dem.
”Kan I huske, hvor mange strenge en violin har,” bliver de spurgt. Selvom der kommer gæt på alt mellem 2 og 10 strenge, så ved flere af dem godt, at der er fire strenge. Det er kunstnerisk leder af Foreningen Genklange, Gabriella Meinert-Medici, der sidder med violinen, og det er ikke hende, men violinen, der vil spille en sang for børnene, fortæller hun, inden hun starter med ”Der bor en bager” på violin.
Den klassiske musik skal ind i en tidlig alder, mener Gabriella Meinert-Medici, der med Genklange vil udbrede kendskabet til klassisk musik. Hun vil vise børn og familier, at der er en større verden inden for musikken, og den klassiske musik kan både bruges til afslapning og leg.
”Jeg bliver ærgerlig over at se, at mange forældre har det svært med den klassiske musik, fordi de enten synes det er for finkulturelt eller har en berøringsangst overfor den. Jeg vil gerne prøve at bryde de fordomme der er om den klassiske musik, og det er oplagt at starte med børnene, der er så umiddelbare, og endnu ikke har fået fordomme om mange ting i livet,” siger hun.
Børnene på Bakken er har ingen berøringsangst overfor den medbragte violin, og de tager hurtigt buen i hånden og forsøger sig med et lille stykke musik. Flere af dem bliver helt overrasket over, at det er dem, der styrer lyden fra instrumentet. Foreningen Genklange holder til i Gentofte Kommune, men har blandt andet med støtte fra Social Balance i Værebro Park og Gladsaxe Kommune lavet en række besøg og koncerter med professionelle musikere.
”Jeg vil gerne ud til de børn og familier, der ikke normalt hører klassisk musik. I områder som Værebro oplever jeg, at børnene får en helt ny og anderledes oplevelse end de måske er vant til.” fortæller Gabriella Meinert-Medici.
8. april er der koncert på Værebro Bibliotek med en pianist, der skal spille for børnene fra alle tre børnehuse i Værebro Junibakken, Bakken og Poplen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top