Initiativgruppe lukker med fuld musik
tom-mcewan.jpg
Otto Jarl (tv.) og Tom McEwan fra Initiativgruppen Bevar Borgernes Hus med det satiriske byvåben, hvor svalen kvæles af gribbene. Foto: Jan Løfberg.
Slaget om Borgernes Hus er tabt

Kampen for at bevare Borgernes Hus på Søborg Hovedgade er tabt. Det erkender både Otto Jarl og Tom McEwan fra ”Initiativgruppen Bevar Borgernes Hus”. På søndag fra kl. 13-16 opløser gruppen for så vidt sig selv, når man til tonerne af jazzmusik leveret af Natbussen og almindelig hygge tager afsked med det hus, som man har elsket at være i i over 30 år.
Et flertal i byrådet har besluttet, at Borgernes Hus skal sælges. Det undrer Otto Jarl af to årsager: – For første så er det vel ikke penge kommunen mangler. For det andet: Hvorfor dette hastværk? Hvorfor ikke vente, indtil man havde noget andet på hånden.
Initiativgruppen forstår ikke, hvorfor kommunen ikke har fået foretaget en costbenefit-analyse. Nu spredes græsrødderne for alle vinde: – Ligesom vi mister den centrale placering, hvor bus 6A kører lige til døren.
Tom McEwan har brugt huset i over 30 år: – Det er hjerteblod, det her. For hen ved 30 år siden samledes vi fra vejene i nærheden af huset hver onsdag – børn og voksne og lavede mad.
Borgernes Hus har især været hjem for de selvorganiserede grupper. Foreningerne holder jo mest til i Telefonfabrikken og andre mødesteder: – Vi må erkende, at græsrødderne støder sammen med det politiske system. Brugerne af Borgernes Hus er meget forskellige, men alligevel er vi gode til at samarbejde, lyder det fra Jarl og McEwan. Selv om deres initiativgruppe opløses, vil de ikke afvise, at stemningen på søndag måske kan føre til fælles front, så kommunen finder nye, velegnede lokaler i Søborg-området. Om ikke andet lukke og slukker gruppen med fejende faner og klingende spil.
Fra officiel side lukker kommunen for Borgernes Hus den 25. juni. Også her regner folkene fra initiativgruppen at lukke huset for en allersidste gang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top