Ja, vi skal tale ordentligt
Det var en fornøjelse at læse om 7. klasserne på Søborg Skole, der har taget problemstillingen om det efterhånden helt utilladelige sprog, som udfolder sig i mange danske folkeskoler op.

Hvis man anvender et sprogbrug, som det, der illustreres i artiklen, så er det ikke med til at styrke trygheden ved at gå i skole. Skolen skal være et sted, hvor alle børn kan komme uden at frygte for at blive mobbet eller chikaneret på anden vis. Hvis børnene skal lære noget, er det også vigtigt, at de føler sig trygge i skolen.
Derfor er det også utroligt vigtigt, at der bliver sat en stopper for det hårde sprog. Det påhviler selvfølgelig både forældre, lærere og i øvrigt eleverne selv at gøre noget ved det, så man lærer at tale ordentligt til hinanden.
I folkeskolereformen som trådte i kraft med skoleåret 2014/2015 har netop fokus på ro, regler og rammer for og omkring undervisningen været uhyre vigtig for Dansk Folkeparti. En attraktiv folkeskole er en folkeskole, hvor man behandler hinanden ordentligt og derved har de bedste forudsætninger for at lære noget.

Kenneth Kristensen Berth
Folketingskandidat &
regionsrådsmedlem (DF)
Nørrebred 3
2625 Vallensbæk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top