- Gladsaxebladet - https://www.gladsaxebladet.dk -

Justitsministeren på besøg i Værebro

Justitsminister Mette Frederiksen var forrige mandag på besøg i Værebro Park for at høre om arbejdet med Social Balance og møde beboere og aktører i området.
Mette Frederiksen gik en tur rundt i Værebro Park flankeret af to lokalbetjente, der fortalte om deres arbejde i området. Turen havde et stop i Klub Værebro, hvor ministeren mødte elever fra 9. klasse på Skovbrynet Skole, der fortalte om at være ung i Værebro. Mette Frederiksen spurgte både til elevernes fremtidsplaner og om de føler sig utrygge i området.
En af eleverne spurgte ministeren, hvordan hun vil bekæmpe bandekriminalitet og hun fortalte, at eleverne selv gav en del af svaret, når de gjorde en masse andet end at deltage i kriminaliteten. Hun fortalte også, at det er nemt at blive en del af bandemiljøer, hvor man skal kæmpe mere for at få uddannelse og job, men at det er det, der er vejen frem.

Forebyggende arbejde
Turen tilbage til beboerhuset gik gennem skakten under en af blokkene og gennem centret og her talte Mette Frederiksen med Gladsaxes SSP konsulent Jeanette og Jens fra kommunens gadeteam om kriminalitetsforebyggelsen, og hvordan gadeteamet arbejder i blandt andet Værebro.
I centret mødtes ministeren med Ingelise fra afdelingsbestyrelsen, der fortalte om tryghed i området. Turen sluttede af med en kop kaffe sammen med beboere og 8. klasse fra Skovbrynet Skole, der kunne stille spørgsmål til ministeren. Igen blev hun spurgt til, hvordan hun ville bekæmpe bandekriminalitet, ligesom flere gerne ville fortælle, at de følte sig trygge i området.