- Gladsaxebladet - https://www.gladsaxebladet.dk -

Langsvømning gav bonus

Påskelørdag morgen klokken 7.10 hoppede de tre elitesvømmere Johan Müller (Triton), William Matras (Gladsaxe) og Anna Brandt (Lyngby) i vandet i Eastkilbride Badet for at svømme et maraton. Det, der var startet som en udfordrende spøg mellem de tre gymnasiekammerater fra Falkonergårdens Gymnasium, endte med at blive en indsamling til fordel for Børnecancerfonden i samarbejde med Team Rynkeby og en lang række sponsorer.
Fra kanten af bassinet blev svømmerne serviceret af forældre, der også holdt tal på de mange baner der skulle svømmes. Dagen igennem var der venner og familie nede for at heppe og opmuntre svømmerne. Det største rykind kom, da Team Rynkebys cykelhold fra hovedstaden kom forbi for at hilse på. Cykelrytterne havde omlagt træningsturen, så den denne lørdag gik forbi Eastkilbride badet, og de 30 ryttere var meget imponerede over svømmernes præstation og udholdenhed.
Det var på forhånd aftalt, at de tre svømmere skulle følges gennem alle 844 baner i bassinet. Løftet blev holdt hele vejen, så kl. 19.13 slog tre trætte svømmere samtidig hænderne i bassinkanten for sidste gang. De 42, 195 km svømning var gennemført indenfor den aftalte tidsramme. Deres fælles anstrengelser nåede i løbet af dagen at indbringe over 10.000 kr. til Børnecancerfonden.