Leg alle steder
Legeplads-03-14-15.jpg
Legepladsen blev straks taget i brug, og der blev hoppet, løbet og klatret på livet løs. Foto: Kaj Bonne.
Indvielse af Idrætsbørnehuset Lundegårdens nye legepladser

Idrætsbørnehuset Lundegården har fået ny legepladser på alle sider af huset, som nu passer til Børnehusets idræt-, leg- og bevægelsesprofil.
Lundegårdens nye legepladser har været længe undervejs, fra godkendelse af kommunens legepladspulje (85% finansiering) til design, til det endelige resultat. En proces der har været igennem det pædagogiske personale, landskabsarkitekter og motorikvejledere. Processen strækker sig tilbage til kommunens brugertilfredshedsundersøgelse fra 2012, hvor Lundegården scorede lavest af alle børnehuse på udendørs arealerne blandt børnehusenes forældre.
Der er nu legepladser, der giver børn og voksne mulighed for at udfordre egne motoriske kompetencer og plads til fællesaktiviteter. Den nye legeplads giver børnene mulighed for at kravle på den nye ”Anton” på vuggestuens legeplads, klatre højt op på det nye, nærmest ikoniske, klatrestativ og rutsje på den nye dobbelt rutsjebane.
Derudover er der tiltag på legepladserne, som i høj grad styrker de små og større børnefællesskaber, som vi arbejder med i huset. De fire trampoliner er bevidst placeret ved siden af hinanden så der kan være flere der hopper samtidig eller man kan hoppe fra den ene trampolin til den anden.
Den nye løbebane, der starter foran huset og fortsætter bagerst på legepladsen og ender i en sandgrav, giver børnene mulighed for at prøve kræfter med blandt andet 100m løb, hækkeløb og forskellige boldkast.
Løbebanen foran huset, bliver også flittigt brugt af både børn og forældre: ”hvem kommer først”, råber et barn til sin far og de løber om kap ind i huset.
Vi har fået legepladser, der styrker børnenes motoriske kompetencer, styrker børnenes selvværd og selvtillid, giver børn mulighed for at lære egne grænser at kende, og at udfordre dem. Legepladserne giver børn og voksne plads til fællesaktiviteter og fælles lege, som vi benytter os af dagligt, og som styrker børnenes sociale kompetencer.

Legeplads 01 14-15
Foto: Kaj Bonne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top