annonce
Lektion i lastbilen
Trafiksikkerhed-02-18-15.jpg
Eleverne kom på skift op i førerhuset for at se, hvor svært det er at få øje på trafikanter på højre side af lastbilen. Foto: Kaj Bonne
105 elever fra Grønnemose Skoles fem 3. klasser fik respekt for lastbiler

Et barn på cykel og en lastbil på 18 ton. Det er umage modstandere i trafikken, hvis de kolliderer. Så det bedste er at undgå sammenstødene, der af og til fører til trafikdrab.
Lad lastbilen svinge til højre må være det bedste råd, for det er altså svært at sidde oppe i førerhuset og se, om der kommer en cyklist eller en fodgænger.
Det fik 105 elever fra 3. klasserne på Grønnemose Skole forståelse for, da projekt ”Trafiksikkerhed i øjenhøjde” kom forbi. Der blev holdt foredrag og lastbilchauffør Patrick Rasmussen havde på skift alle eleverne oppe i førersædet, så de kunne se, hvor svært det er at få overblik selv om der er ekstra spejle. Så det så ud som om rådet med at stoppe op ved lastbilens baghjul og lade lastbilen dreje til højre blev fulgt.
Samtidig opfordrer kampagnen til, at man, som cyklist, anvender en refleksvest eller bruger overtøj i pangfarver.
For at holde fokus på de gode vaner og passe på sig selv i trafikken introducerer Trafiksikkerhed i Øjenhøjde en nyhed: Årets Trafikhelt, hvor alle børn fra 0.- 5. klasse kan deltage. For at blive nomineret til Årets trafikhelt skal man have gjort en forskel for andre i trafikken. Læs mere og nominér én du kender på www.trafikhelt.dk

Trafiksikkerhed 01 18-15

Trafiksikkerhed 03 18-15

Trafiksikkerhed 04 18-15
Fotos: Kaj Bonne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top