- Gladsaxebladet - https://www.gladsaxebladet.dk -

Livlig debat på Hovedbiblioteket

Mogens Camre talte om sin bog

Den 15. april havde Dansk Folkeparti Gladsaxe indbudt til boginterview med deres byrådsmedlem Mogens Camre og deres folketingskandidat Kristian Tørning. Arrangementet tog afsæt i Mogens Camres seneste bog “Der var et yndigt land – en beretning om truslen mod Danmark”.
De omkring 60 fremmødte blev vidne til et interview, der kom vidt omkring og berørte mange forskellige samfundsforhold i Danmark. Der blev talt om folkevandringer, omkostninger ved indvandring, velfærd, kriminalitet, elitens rolle i samfundsdebatten og om islams effekt i Danmark.
En stor del af interviewet omhandlede kultur og kvalitetskriterier i forhold til kultur, idet Mogens Camre fremførte den pointe, at vestlig kultur simpelthen er kvalitativt bedre end fx mellemøstlig kultur.
Efter interviewet var der mange spørgsmål fra salen, men især det allersidste spørgsmål ledte til en meget livlig debat. En yngre kvinde spurgte om: ”Hvornår er man dansk?”. Her endte det med, at andre tilhørere ivrigt rejste sig og tog ordet for at dele deres syn på sagen.