Novo Nordisk rundede en billion
NOVO-11-16-15.jpg
Novo Nordisk er en storspiller i bybilledet Gladsaxe. Medicinalvirksomhedens tre store bygninger på Vandtårnsvej i Søborg blev fotograferet i lørdags, dagen efter at Novo Nordisk rundede en markedsværdi på Børsen på en billion kroner. Foto: Kaj Bonne.
Markedsværdien af Gladsaxe-virksomheden er historisk

Hvis du hvert eneste sekund døgnet rundt lægger en krone i sparebøssen, hvor lang tid vil det så tage dig at skrabe en billion sammen?
Det vil tage dig 31.709 år.
I fredags nåede markedsværdien for Novo Nordisk denne historiske højde, da aktien steg med 3,1 procent og endte i kurs 393,30. Børsgiganten er nu mere end en
billion kroner værd.
En billion svarer til tusind milliarder eller en million millioner. Når det skal skrives, er det et ettal med 12 nuller efter: 1.000.000.000.000.
Stærkt medvirkende til at aktien er steget med 50 % siden nytår skyldes et par gode Novo-nyheder. Den ene går på, at fase 2-studiet af en tabletbaseret behandling af diabetes 2 endte godt. Den anden går på, at de amerikanske sundhedsmyndigheder har parat til at modtage en ny ansøgning af diabetesproduktet Tresiba, som de selvsamme myndigheder afviste efter den første ansøgning for to år siden.
På verdensplan har Novo ansat over 41.500 medarbejdere – heraf er ca. 18.000 ansat i firmaets danske afdelinger, blandt andet i Bagsværd og Søborg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top