annonce
Politik frem for mudderkast
Kristian Tørning (DF) angriber i sidste uge undertegnede for at mene noget om dagpenge og hjemmeserviceordning.

Og anklager mig endda for at være ude af trit med mit parti – ved at finde forskellige citater frem og præsentere dem ude af kontekst. Det er nemt at anklage andre for at have holdninger, men ville det ikke være mere spændende, hvis Tørning ofrede bare én linje eller ét ord på at sige noget om, hvad han selv vil? Men ja, jeg har holdninger til, hvordan vi får et bedre dagpengesystem. DF’s dagpengereform fra 2010, med halvering af perioden og fordobling af genoptjeningen har lidt stor, stor skade. Over 50.000 mennesker er røget ud af DFs dagpengesystem, og er kun blevet reddet, fordi vi som regering har brugt over 3 mia. kr. på at sikre, at folk har kunnet fastholde et forsørgelsesgrundlag. Mit forslag fra efteråret om at forlænge den midlertidige arbejdsmarkedsydelse endte faktisk, modsat det indtryk Tørning efterlader, med at afspejle sig i den kontanthjælpsydelse, som vi som regering efterfølgende præsenterede. Og mit forslag om en hjemmeserviceordning er et forsøg på at gøre en reel forskel for travle børnefamilier. Jeg er i politik for at skabe et sammenhængende velfærdssamfund, hvor lønmodtagerne kan regne med et sikkerhedsnet, hvor vi sikrer fri og lige adgang til uddannelse og sundhed, uden borgerlig brugerbetaling, og hvor vi anerkender og værdsætter den indsats, som vores offentlige ansatte yder, hver dag. Jeg vil fortsat bidrage med at komme med konstruktive løsningsforslag på de problemer, vi har i vores samfund. Kan kun opfordre Tørning til at komme ind i kampen og søge indflydelse, i stedet for at bruge energien på negativ mudderkast.

Jeppe Bruus
Gladsaxes folketingsmedlem (S)
(Redaktionen betragter
hermed den debat som afsluttet
)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top