Skal vi lukke Gladsaxe gymnasium?
Hvis de borgerlige partier havde fået deres vilje i forhandlingerne om en gymnasiereform, skulle Gladsaxe Gymnasium i fremtiden vinke farvel til op til 36 % af de elever, de har i dag. Det ville utvivlsomt betyde, at de måtte dreje nøglen om.

Det må ikke ske!
Jeg ønsker selvfølgelig, at vi skal have gode gymnasier med højt, fagligt niveau. Men det skal vi opnå ved at løfte eleverne mere, mens de går i gymnasiet – ikke ved at sætte høje adgangsbarrierer i indgangen.
Vi ved, at for høje adgangskrav rammer socialt skævt og går mest ud over de unge, som ikke kommer fra hjem med klaver og en bugnende bogreol.
Jeg vil det modsatte. Jeg synes, det er yderste vigtighed, at vores uddannelsessystem fjerner betydningen af børn og unges baggrund, så vi hjælper unge med at skabe sig et bedre liv end deres forældre, ikke låser dem fast i samme livsvilkår generation efter generation.
Det handler om mennesker. Unge mennesker og Gladsaxes fremtid.

Michael Blem Clausen
Folketingskandidat
Gladsaxe-Kredsen
for Radikale Venstre

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top