annonce
Tilskuerne aktiveres
Kajak-03-17-15.jpg
Emma Aastrand Jørgensen kæmper for en OL-plads i Rio de Janeiro næste år og kan måske stille op i både enerkajak, toerkajak og firekajak til den tid. Foto: Kaj Bonne.
World Cup sprint på Bagsværd Sø til maj

Sæt kryds i kalenderen ved den sidste weekend i maj, så du kan opleve den største kano- og kajak begivenhed på Bagsværd Sø i over 20 år. Du kan også få testet din træningstilstand, og er du supermotionist kan du vinde en unik Team Danmark elitetest.
Deltagere fra 25-30 lande og masser af tilskuere kommer til at sætte ramme om Danmarks Rostadion på Bagsværd Sø i weekenden 29. til 31. maj, når Dansk Kano -og Kajak Forbund sammen med Sport Event Denmark, Gladsaxe Kommune, Lyngby-Taarbæk Kommune og Wonderful Copenhagen afvikler Canoe Sprint World Cup 2015.
Ikke siden VM i sprint i 1993 har så stor en idrætsbegivenhed inden for kano- og kajaksporten gæstet Bagsværd Sø, og toppen af kajaksporten vil i et år, hvor der kæmpes om OL-kvalifikation møde op i absolut topform. Danmark har tre forsvarende verdensmestre i kajak: Rene Holten Poulsen på 1500 meter og makkerparret Henriette Engel Hansen og Emma Jørgensen på 1000 meter.

Vind en unik Team Danmark test
For publikum vil der under World Cuppen være unikke muligheder for at måle sig med topatleterne på vandet. Under kampagnen #trainlikeachamp bliver der oprettet et test-center, styret af idrætsstuderende fra Ålborg Universitet i samarbejde med en Team Danmark fysiolog. Der opstilles mindre test i styrke og koordination via ro-ergometre og antropometiske målinger (metoder til opmåling af kroppens dimensioner), som bruges til at teste form og kondition.
Er du supermotionist, så har du mulighed for at vinde en unik fysiologisk Team Danmark test, identiske med de tests, som topatleter testes med. Du kan herefter sammenligne dine testdata med topatleterne i Danmark. For at deltage i konkurrencen skal du poste bruge #trainlikeachamp under dine trænings posts gerne tekst med foto eller video på maks. 11 sekunder enten på Facebook eller Instagram.
Vinderne offentligøres 22. maj og udvælges på baggrund af evnen til at formidle universet af benhård og målrettet træning. Juryen lægger vægt på evnen til at fortolke og formidle livet i træning og sport. Jo mere komplet og fuldendt din historie er jo større chance for at vinde en Team Danmark test. Testen foregår på Danmarks Rostadion ved Bagsværd Sø i forbindelse med World Cuppen.
Der vil desuden være et Science-Corner, der tager udgangspunkt i naturens og menneskets kræfter, disse kræfter vil blive illustreret for publikum i et interaktivt univers, styret af DIFs Naturvejleder og hendes team.
Her kan børn blandt andet også prøve at sidde i en kajak i en lille pool. Der opstilles også en stor pool med vand, hvor voksne og børn kan prøve at lave grønlændervendinger, da det ikke er muligt at bruge søen under World Cup konkurrencen. Frivillige kajakroer vil også vise, hvordan det gøres. Desuden er der et kano og kajak loppemarked og selvfølgelig information om sporten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top