To gange sølv
skak.jpg
Skakspillerne fra Stengård Skole var tæt på at kunne smykke sig med DM-titlen. Foto: Privat.
Flotte resultater ved DM i skoleskak

De lokale skakspillere fra Gladsaxe klarede sig flot, da de deltog ved DM i skoleskak i Middelfart. Det blev til to gange sølv.
Det var Atheneskolen og Stengård skole, der havde spillet sig frem til finalerunden ved at blive nummer to i Københavnsmesterskabet. Heldigvis stillede de op i to forskellige aldersklasser, Atheneskolen i B-rækken, med spillere fra 0. – 6. klasse, og Stengård skole i C – rækken, 0. – 3. klasse, så indbyrdes konkurrence var udelukket.
Det blev de to Københavnsmestre, der blev Danmarksmestre, Nylandsgades skole fra Frederiksberg, og Tranegårdsskolen fra Gentofte. Der er nordisk mesterskab i skoleskak i B-rækken, og det er normalt kun DM-vinderen, der går til NM. Atheneskolen spillede uafgjort med Nylandsgades skole, og det var først i sidste runde, at Frederiksbergskolen trak det længste strå.
For den fælles leder for de to skoler, Helge Neesgård-Madsen, var det hans sjette 2.plads i holdskoleskak igennem tiderne (3 med Enghavegård skole, 1 gang tidligere med Stengård skole). Under præmieuddelingen livede han dog op, idet det bekendtgjordes, at NM i år skulle være i Danmark. Der skal altid være et lige antal skoler, så i praksis betyder det, at skolen er næsten sikker på at deltage i NM; kun hvis et land sender afbud, så der kun er 4 deltagere, hvilket sker sjældent, kommer skolen ikke til NM.
Nicolai Kistrup, Atheneskolens, 1. bræt, vandt alle sine 7 partier, og 2. bræt, Albert Lyng Petersen, scorede 6 points. De havde fortjent en topscorerpræmie, men desværre havde arrangørerne sparet disse væk. Atheneskolens hold havde ellers benyttet Nienke van den Brink, Benedicte Kistrup og Vera Larnæs. Stengård skoles hold bestod af 1: Tobias Brødsgaard, 2: Sebastian Brødsgaard, 3:Malte Dreves Erikstrup, 4:Andreas Schou og R: Alfred Boes Askaa.
Det blev dog til ét Danmarksmesterskab til Gladsaxe, idet GSF-Caïssa-medlemmet Casper Liu var 1. bræt på det vindende hold fra Tranegårdsskolen. Casper blev også topscorer med 14½ af 15.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top