To gratis omgange
Jeppe Bruus (MF, S) skrev 14/4 meget levende om hjemmeserviceordningen, som han mener skal genindføres (dog uden anvisning af finansiering).

Det undrer mig, at Jeppe Bruus foreslår en genindførsel af hjemmeserviceordningen, for der er ingen opbakning til idéen i hans eget parti. Socialdemokraternes gruppeformand, Leif Lahn Jensen (S) udtalte samme dag: “Det er Jeppes [Bruus] eget forslag, og det står selvfølgelig for hans regning. Det er ikke noget, vi har nogle planer om.” (se: tv2.dk, 31/3-15).
Det er anden gang, at Jeppe Bruus vildleder i Gladsaxe Bladet. I september 2014 foreslog Jeppe Bruus, at regeringen – den regering han selv er en del af – skulle ændre dagpengesystemet. Men også dengang blev han samme dag undsagt af både finansminister Bjarne Corydon (S) og politisk ordfører Henrik Dam Kristensen (S). Henrik Dam Kristensen omtalte endda forslaget som ikke-gavnlig selvpromovering.
Problemet er, at Socialdemokraternes manglende opbakning til Jeppe Bruus idéer desværre ikke bliver tydelig, når Jeppe Bruus skriver læserbreve til vælgerne i Gladsaxe Bladet, for her udelades konteksten. Alle ved, at socialdemokraterne ikke kunne levere på deres mange løfter fra valgkampen i 2011. Det endte med mærkaten ”løftebrudsregering”, men dengang var Socialdemokraterne i det mindste enige med sig selv. I 2015 fremsætter Jeppe Bruus forslag, som der ikke engang er opbakning til i hans eget parti. Og man kan vel ikke kalde det for løftebrud, når ledende socialdemokrater på forhånd siger, at Jeppe Bruus idéer ikke bliver til noget.

Kristian Tørning
Folketingskandidat for Dansk Folkeparti Gladsaxe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top