Ung afrikaner gør en forskel
Loppemarked-15-15.jpg
Sara Kobli er med i velgørenhedsorganisationen Sunshine Danmark, der hjælper unge i Vestafrika til at komme ud af . Foto: Kaj Bonne.
Indsamling og loppemarked hjælper unge vestafrikanere

Mange taler om det, men de færreste gør en forskel. Men 28-årige Sara Kobli fra Søborg nøjes ikke med at tale. Hun sætter handling bag ord. Tager et initiativ. Gør en forskel.
Sara Kobli har et stort hjerte for sine medmennesker, og hun er aktiv i non-profitorganisationen Sunshine Danmark. Organisationen arbejder for at nedbringe ungdomsarbejdsløsheden i Vestafrika ved at støtte iværksætteri blandt landenes unge. Sidste år blev udbyttet fra indsamlingen brugt til initiativrige unge, der modtog midler til at starte deres egen forretning.
I år arrangeres i samarbejde med KulturSkaberne et loppemarked søndag den 26. april fra kl. 10-17 i Gladsaxe Kulturhus, Telefonfabrikken, telefonvej 8 i Søborg. Overskuddet går til støtte af to projekter. I Elfenbenskysten støttes den årlige filmkonkurrence og filfestival for over 500 studerende, og i Benin arrangeres en opstartsuge for unge, der styrker deres muligheder for at igangsætte business på egen hånd.
Sara Kobli håber, at Gladsaxes borgere vil bakke op om loppemarkedet på to områder. For det første at få ryddet op i gemmerne og donere brugte sager – tøj, sko, tasker og lignende ting, som der forefindes på et loppemarked – til Sunshine Danmark. For det andet at møde op til loppemarkedet og derigennem bidrage ved at købe fra staderne.
Selv kommer Sara Kobli fra Elfenbenskysten, hvor hun var formand for Ungdommens Røde Kors. Hun har boet i Danmark i fem år og taler et strålende dansk. På Københavns Universitet studerer hun til kandidat i afrikanske studier og internationale relationer.
– Ungdomsarbejdsløsheden er stor i Vestafika. En af de bedste metoder for de unge at komme videre på, er, at de selv skaber deres egen virksomhed. Det kan vi hjælpe dem med. Vi kan opmuntre dem til iværksætteri, siger Sara Kobli.
Hvis du har nogle brugte sager, som du kunne forestille dig – og som er lette at transportere – ville gøre sig på et loppemarked, så vil Sara værdsætte, hvis du i nær fremtid sender en e-mail til sek@sunshinedanmark.org eller en sms til mobilnr. 2392 95 09, så vil dine donationer bliver afhentet.
Ung afrikaner gør en forskel
Den hjælp, som Sara Kobli (i blåt) havde med fra Danmark til Benin, blev modtaget med glæde af NGO-projektlederne.
Foto: Kaj Bonne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top