annonce
13-årig drømmer om Formel 1
13-årig-drømmer-om-Formel-1.jpg
Aske Nygaard Bramming fra Mørkhøj har leveret fremragende resultater i gokart i denne sæson. Her ses han med sin gokart ved sjællandsmesterskabets 2. afdeling i Korsør. Foto: Privat.
Mørkhøj-knægt satser stort i sin gokart

Drømme skabes af talent. Og når man drømmer om at køre Formel 1, så skabes de selv samme drømme i høj grad også af penge. 13-årige Aske Nygaard Bramming fra Mørkhøj drømmer stort. Trods sin unge alder har han noget at have sine drømme i. Han kører gokart, og han gør det bedre end de fleste herhjemme. Og så har han en årlig økonomisk opbakning på hen ved 150.000 kroner, som det koster, hvis man vil begå sig på eliteplan. Alene udgifter til dæk i en løbsweekend løber op på ca. 4-5.000 kroner…
Aske Nygaard Brammings interesse for at køre gokart startede, da han som seks-årig var i biografen med far og så en film om Formel 1. Siden har han set animationsfilmen Biler ”100 gange”, som han siger. Lynhurtigt begyndte Aske at køre indendørs gokart i Børnenes Gokart Klub i Brøndbyvester. Sidste rykkede han udendørs, hvor hastigheden på langsiden når op på 110-120 km/t. Træningen foregår på Amager, så det er noget af en rejse, Aske skal ud på.
– Jeg kørte i en brugt gokart, som vi købte for 6.500 kroner, men jeg kunne ikke rigtig begå mig med den, så de andre troede ikke, at jeg var særlig god. I år har jeg så fået en gokart, der har kostet næsten 70.000 kroner, og nu er jeg pludselig en af dem, man regner med. Det er ret sjovt, siger Aske, der til daglig går i 6. C på Enghavegård Skole.
Den stramme løbskalender og den benhårde løbsweekender, hvor Aske er i aktion i næsten 30 timer kræver en del frihed fra skolen: – Men jeg sørger selv for at indhente det forsømte. Jeg ved, at det er vigtigt at være god i skolen, og i motorsporten er det godt at kunne tale sprog, siger Aske, der taler et godt engelsk, et nogenlunde tysk og kan lidt græsk, fordi han mange gange har været i Grækenland med familien.
Aske er tilknyttet Team Niro Motorsport. Et topprofessionelt mandskab med sportsdirektører og mekanikere. Kørerne i teamet bliver fulgt nøje og instrueret via høresnegl. Teamet har også en særlig madpolitik: – Det er ikke godt at fylde sig med energidrikke og energibarer, for så ryger energien hurtigt op, men også hurtigt ned. Vi har en madordning, som jeg følger på løbsdagene.

Kevin startede i gokart
Næsten alle Danmarks motorsportsstjerner er startet i gokart. Således også Kevin Magnussen. – Danmark er stadig en af verdens bedste nationer i gokart, sig er Aske, der værdsætter kammeratskabet.
I øjeblikket klarer Aske Nygaard Bramming sig strålende. Han har vundet alle fire grand prixer i Børnenes Gokart Klub, hvor han med sine 13 år hører til blandt de yngste. De ældste er op til 15 år. Ved sjællandsmesterskabet for juniorer vandt Aske 1. afdeling, og for en uge siden blev Aske nr. 3 ved 2. afdeling i Korsør. I både 1. og 2. kvalifikationsheat udgik Aske, så kan kom til finalen uden point og startede som nr. 16 og sidst, men alligevel fik han kørt sin gokart forbi 13 af de 15 andre konkurrenter.
Fortsætter Aske Nygaard Bramming sin fremgang så er næste skridt forhåbentlig, at Team Danmark spotter talentet. Det vil kunne nogle af de første døre på lange rejse mod asfalten på Formel 1-banerne verden over.


Löfvall Management Systems, BN Sprog, Forlaget Sepia, Vantage og Rentalspotter.com
Er sponsorer for Aske Nygaard Bramming.
Aske er også testkører for engelske KC-t time systems.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top