annonce
180 GMB-elever indtog Plænen
180-GM-elever.jpg
- Det er også her Medina optræder! Det kunne næsten ikke være større, da eleverne fra Gladsaxe Musik- og Billedskole var på plænens scene i Tivoli. Foto: Jonathan Kjeldsen.
Stor oplevelse for musikskoleeleverne i Tivoli

Gladsaxe Musik- og Billedskole var forrige weekend i den grad med til at præge forårstonerne i Tivoli, hvor alle landets musikskoler samledes til de årlige musikskoledage. 5.000 elever fra hele Danmark – heraf 180 fra GMB. – Vi var repræsenteret med 11 ensembler – bands, orkestre og andre sammenspil, men ingen solister. Tivoli er jo ikke en lukket fest, så vores ensembler spillede på Plænen, pavillonen, koncertsalen og de små cafeer. Jeg er sikker på, at mange af havens gæster er blevet positivt overraskede musikskoleelevernes høje niveau. Det skyder i hvert fald den fordom ned, at det kun er forældrene, der kan holde ud at lytte til deres spil og sang, siger Anja Reiff, leder af GMB.
– Det sjove ved disse dage, at der samarbejdes på tværs af musikskolerne. Således har vores strygere et samarbejde med Albertslund. Og vores korsangere indgik i et stort kor med 200 sangere fra hele landet, hvor de først havde været samlet i Ringsted, før deres optræden i Tivoli.
Det helt store scoop for GMB var dog, da alle skolens elever indtog Plænens scene og opførte Carl Nielsens ”Jeg ved en lærkerede”.
– Det er Carl Nielsen-år, så vores ensembleleder for Charlies Blåhval, Jens Minke, havde skrevet et 12 minutters værk over den kendte sang og syv andre af hans sange. Samtlige 180 GMB-elever var på scenen – lige fra de mindste på fem år til vores sejeste og dygtigste elever. Værket skulle kun opføres denne ene gang for publikum, og det var en stor udfordring, for de skulle gå på uden hverken forprøve eller lydprøve, fortæller Anja Reiff.
GMB-eleverne havde dog trænet på ”hjemmebane” i Den Rå Hal, hvor Plænens scene var tegnet op, så alle elever præcist vidste, hvor de skulle stå. De mindste sad i en kæmpestor lærkerede, og Jens Minke havde tilpasset niveauet for alle de forskellige musikinstrumenter. GMB havde to flyttelæs med til Tivoli. Det tog en time at sætte det hele op, og efter de 12 minutters succesrige optræden, pillede de hele udstyret ned på 10 minutter.
– Det var kæmpestort for eleverne at optræde fra det samme sted, hvor der er Fredagsrock. Vores elever leverede varen, var koncentrerede og gjorde det en tak bedre end under prøven i Den Rå Hal. Det var i det hele taget en stor dag for elever, lærere, forældre og venner, siger en meget tilfreds Anja Reiff.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top