- Gladsaxebladet - https://www.gladsaxebladet.dk -

Bagsværd Skole laver cykelkampagne

Bagsværd Skole slår torsdag 7. maj et slag for at flere af deres elever cykler i skole i stedet for at blive kørt af deres forældre. Det sker i form af kampagnen ”Bagsværd Skole Cykler”. Kampagnen bliver markeret med kæmpe banner over Bagsværd Hovedgade ud for skolen og forskellige aktiviteter i løbet af dagen på skolens område.
Om morgenen fra kl. 7.30 uddeles frugt til alle elever, og to heldige cyklister vinder en tur i biografen for hele klassen. Eleverne har også i løbet af dagen mulighed for at få tjekket deres cykel hos en mekaniker i skolegården, og der er også mulighed for at få justeret cykelhjelmen, så den yder optimal beskyttelse af hovedet. Hele dagen vil skoleeleverne desuden kunne prøve kræfter med en cykellegebane.
Arrangementet er et af mange forskellige cykelfremmende tiltag i kommunen, og er en del af Gladsaxe Kommunens samlede fokus på at få flere børn til at cykle til skole. Af større cykelprojekter vil der i år blive udført cykelstier på Kong Hans Allé ved Vadgård Skole, cykelstier og på Møllemarken samt dobbeltrettet cykelsti på Gladsaxe Vej.