annonce
Byrødderne trak
Ideologiske markeringer på mødet i onsdags

Folketingsvalget er lige om hjørnet. Det fornemmede man tydeligt på onsdagens møde i Gladsaxe Byråd, hvor medlemmernes idelogiske mærkesager blev luftet. Egentlig helt rart med disse markeringer. Det mærkede man også på byrødderne, som nød at vælge side.
Særligt to sager fik byrådsmedlemmerne på talerstolen. I forbindelse med den aktuelle Ryanair-sag stillede Flemming Holst (Ø) et spørgsmål om Gladsaxe Kommunes indkøbspolitik. Det irske luftfartsselskab har truet med at trække Albertslund Kommune i retten, fordi byrådet i vestegnskommunen har besluttet, at de ikke vil benytte flyselskaber, der ikke har dansk overenskomst. Flemming Holst spurgte i samme moment om, Gladsaxe Kommune vil bakke op Albertslunds Kommunes vægring.

Ingen social dumping
Svaret fra borgmester Karin Søjberg Holst (A) var utvetydigt. Borgmesteren henviste nemlig til en byrådsbeslutning i 2011. Her vedtog byrådet en udbuds- og indkøbspolitik som lever op til danske løn- og arbejdsforhold og som bekæmper social dumping. Gladsaxe Kommune benytter kun de 14 flyselskaber, der er leverandører til Statens og Kommunernes Indkøbs Service (SKI). Disse selskaber er alle tilknyttet det danske arbejdsmarked.
I stedet for bakke op om andre kommuner, ville det være nemmere, hvis de vedtog de samme principper i Gladsaxe, mente borgmesteren, der fastslog, at hun ville udsende en pressemeddelelse om Gladsaxe Kommunes klare politik angående udbuds- og indkøbspolitik og social dumpning.
En lind strøm af byrådsmedlemmer udtrykte tilfredshed med den forudseenhed, som man havde udvist. Til gengæld havde blå blok svært ved at se, hvorfor det er nødvendigt at udsende en pressemeddelelse, der fortæller om en gammel beslutning.
Årsrapporten for 2014 fik de brede smil frem i begge lejre. Der blev uddelt ros til kommunens administrative medarbejdere. Det samlede overskud blev på 211 millioner kroner, noget højere end de budgetterede 139 millioner. Michelle Fejø (I) anså det som et bevis for, at der ikke var behov for at opkræve alle disse skattekroner.
Sidste punkt på dagsordenen var tillægspunktet om ”udbud og hjemtagning af rengøring på tidligere amtslige institutioner”. Det kan nok være, at der blev diskuteret politik. SF og Enhedslisten bakkede op om forvaltningens indstilling om, at det ikke er hensigtsmæssigt for alle institutioner at gennemføre en udbudsrunde for Bakkeskolen og institutionerne på Kellersvej (bortset fra Kellersvej 6). Forvaltningen mente, at det var fornuftigst at lade kommunens egen rengøringsoperatør ISG forestå rengøringen.
Mange var på talerstolen for at pudse de ideologiske holdninger. De borgerlige syntes, at det var positivt, at rengøringen på alle institutionerne kom i udbud, ligesom de gjorde klart, at det ikke er forvaltningen, der træffer politiske beslutninger. Med hensyn til det sidste var både Radikale Venstre og Socialdemokraterne enige, og de var sikre på, at de kommende operatører stadig vil sikre den nødvendige kvalitet. Bortset fra SF og Enhedslistens fem medlemmer, stemte de øvrige 20 byrådsmedlemmer for, at rengøringen på alle institutioner sendes i udbud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top