- Gladsaxebladet - https://www.gladsaxebladet.dk -

Den holdt et døgn

Postkassen foran Kvickly på Buddigevej holdt mindre end et døgn. En funklende ny rød kasse blev sat op om eftermiddagen, næste morgen var den smadret.
Buddingevej er med 20.000 biler i døgnet en af de mest trafikerede veje i Gladsaxe Kommune. Tusindvis af S-tog-passagerer og buspassagerer og tusindvis af folk på indkøb passerer også postkassen. Alligevel gik det galt.
Kassen på Buddingevej og en anden på Søborg Hovedgade 200 hang derefter opbrækket, uden at kunderne kunne lægge breve i. Andre Gladsaxe-borgere har måttet konstatere, at deres sædvanlige postkasse er pillet ned, uden at ny er kommet op.
Inden for de seneste seks-syv uger har især Gladsaxe, Gentofte og Lyngby været hårdt ramt af bræk på postkasserne. I alt er der blevet samdret ca. 120 kasser i de tre kommuner oplyser Post Danmark.
– 38 postkasser har været ramt i Gladsaxe Kommune den seneste halvanden måned, fortæller kommunikationsrådgiver Christian Dahl Svendsen fra Post Danmark.
Flere af de hærværksramte kasser er ikke øjeblikkeligt er erstattet af nye, fordi Post Danmark ikke kan nå at reparere de gamle i takt med ødelæggelserne. Endvidere er Post Danmark begyndt at forstærke de nye kasser, så det bliver sværere at begå bræk imod dem.
Indtil videre må borgerne forsøge at finde en anden postkasse i kommunen. Hvis man da tør at smide sit brev i!