annonce
Fra galleriernes hvide vægge til butikker
Tegner-18-15.jpg
Stephanie Donsø vil væk fra det eksklusive og forsøge at komme i kontakt med alle. Foto: Kaj Bonne.
Det ligger dybt i Stephanies identitet at tegne – nu vil hun nå ud til alle

Stephanie Donsø åbner den sorte mappe på bordet. Her ligger et lille udvalg af helt nye produkter, hun har tegnet. Små finurlige mennesker med et barnligt og sødmefyldt udtryk præger de første 5-6 stykker karton, hun hiver ud og til sidst viser hun det første tryk, der hedder ”Forklædt”, og som ligner et menneske klædt ud som bjørn ulv eller måske en bjørn i mennesketøj?
”Forklædt” er det første tryk der bliver lanceret under Stephanie Donsøs nye brand Det Gyldne Blad. Et brand som hun har brygget på i tankerne i lang tid. Nu forsøger hun at gøre det til virkelighed.
”Jeg har lavet udstillinger i mange år og har været kreativ inden for mange stilarter, men har faktisk aldrig helt fundet den stil, hvor jeg hørte hjemme. Men nu tror jeg, at jeg har fundet den,” fortæller Stephanie Donsø.
Hun bor i Søborg, er uddannet billedkunster i England og har i en lang årrække beskæftiget sig med større udstillinger med en teoretisk og filosofisk undertone, som hun selv udtrykker det. Men nu vil hun tage det kreative i en helt anden retning. Det skal ikke længere være galleriernes hvide vægge, der er formålet.

Ned på jorden
”Jeg har egentlig ønsket mig et andet sted hen i lang tid. Et sted hvor det hele var lidt mere nede på jorden og for alle. Jeg har bare ikke helt turde gøre det før nu. I den kunstneriske verden får man mere anerkendelse, hvis man laver det specielle og unikke på de store udstillinger. Man bliver taget mere seriøst,” fortæller Stephanie Donsø, som alligevel har taget springet væk fra det. Hun vil lave trykte tegninger, som alle kan komme i nærheden af. Tegningerne skal sælges i lækre interiørbutikker, kunsthåndværksbutikker og børnetøjsbutikker.
For Stephanie handler tegneriet nemlig ikke om prestige eller anerkendelse. Det handler om, at hun ikke kan lade være. Og sådan har hun altid haft det.
”Jeg var sådan et barn, som sad helt stille, hvis jeg bare havde tus med. Jeg har altid lavet et hav af tegninger,” fortæller Stephanie Donsø, der elsker de tegninger, der har noget barnligt og sødmefyldt over sig.
”I virkeligheden kom jeg tættere på det sted, jeg gerne ville være, da jeg fik børn. Jeg kom naturligt ned i et legende børneunivers, hvor jeg pludselig så en masse muligheder for at fortælle historier gennem mine egne billeder.”
På sigt vil man kunne finde Det Gyldne Blad bagpå alle de produkter Stephanie tegner.

Her kan du læse mere om Stephanies tegninger www.detgyldneblad.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top