Haven som klasseværelse
Bimanden-02-18-15.jpg
Foto: Kaj Bonne.
Naturens mangfoldighed foldes ud i ekstraordinær have i Værebro

Hvordan laver man honning? Sådan gør man.
Mange skoleelever har været på besøg i haven hos Ib Tolstrup på Frøstjernevej 28 i Værebro-området tæt på skov og mose.
Og mange er gået derfra nærmest med øjne så store som tekopper og med stille smil. Det har været sjovt, og de har fået et indblik i de mange små detaljer, som naturen kan byde på – både når det gælder dyr og planter. Lige fra de allermindste, mikroskopiske ting til ænder, der ligger på rede eller snoge, der skifter ham.
Ib Tolstrup var i mange år ansat som leder i Telekommunikationsindustrien, men da han gik på pension for en håndfuld år siden, kastede han sig over biavl og alle de ting, der hører til det, og det er en spændende verden, der lynhurtigt kan fascinere. For det er langtfra sin egen sag at nå frem til slutresultatet. Faktisk ikke så lidt af en videnskab, og der er en grund til at honning ikke er blandt de billigste fødevarer.
Der er fuglekasser i massevis i haven. De er med forskellige størrelser huller, så de nærmest er skræddersyede til lige netop en bestemt slags fugle.
Der er planter af alverdens slags, der er træer passet og plejet efter den japanske bonsaimetode, så de forbliver dværgvækster.
Og der er ikke mindst en bunke sjove ting rundt om i haven, så fantasien kan få lov til at folde sig ud i fuldt flor. Der er basis for skæg og ballade, og der er ting og sager, der kan pirre til fantasien.
Der er også nogle lidt uhyggelige ting, der godt kan få forskrækkelsen frem.
-Men det hele er prøvet af på børnebørnene, så jeg er sikker på, at det ikke bliver for voldsomt, siger Ib Tolstrup, der stadig er i besiddelse af den spontane glæde og nysgerrighed, der skal til for at få noget ekstra ud af naturen.
Læsere af Gladsaxe Bladet har haft muligheden for at støde på Ib Tolstrups navn i spalterne, fordi han i nogle år har leveret juleeventyr, der ikke mindst kan forbindes til barndommen på Djursland.
Ib Tolstrup er en blændende fortæller, der kan forklare en bunke ting om naturens gang og har masser af praktiske ting at vise frem. Og her er ikke mindst honningproduktionen dybt fascinerende.
Ib Tolstrups kone er lærer, så der har via hende været adskillige skoleklasser på besøg, men der kommer også elever fra andre skoler.
-Jeg tager gerne imod flere, når bare vi kan aftale det, så det bliver overskueligt, siger Ib Tolstrup, der kan kontaktes på sin mailadresse ib.tolstrup@riemann.org.
Bimanden 03 18-15

Bimanden 04 18-15

Bimanden 05 18-15

Bimanden 06 18-15

Bimanden 08 18-15

Bimanden 09 18-15

Bimanden 10 18-15

Bimanden 11 18-15

Bimanden 12 18-15

Bimanden 15 18-15

Bimanden 16 18-15
Foto: Kaj Bonne.
http://gladsaxebladet.fotokajbonne.dk/#!home

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top