Historisk World Cup På Bagsværd Sø
Første World Cup i 22 år på en dansk sø

Når det danske sprintlandshold i kajak stiller op mod verdens absolut bedste til ICF Canoe Sprint World Cup Copenhagen på Bagsværd Sø i dagene 29.-31. maj, så bliver det på to måder et historisk World Cup stævne.
For det første er det hele 22 år siden, at Dansk Kano og Kajak Forbund sidst var vært for et stort internationalt sprintstævne. Dengang – i 1993 – var det VM.
For det andet bliver World Cup – den tredje og sidste i sæsonen – det sidste store mesterskab på hjemmebane, inden håndværkere rykker ind for at renovere og modernisere Danmarks Rostadion for 90 millioner kroner og bringe det op blandt de bedste stadions i verden.
Med andre ord er det ikke hver dag og hvert år, danskerne på tætteste hold får mulighed for at opleve kano og kajak i verdensklasse. Tilmed kan World Cup på Bagsværd Sø præsentere et overflødighedshorn af olympiske mestre, verdensmestre og europamestre blandt de omkring 350 deltagere fra 32 nationer.
Til verdensmestrene hører Henriette Engel Hansen, 361, Emma Aastrand Jørgensen, Maribo samt René Holten Poulsen, Maribo. Førstnævnte vandt sidst år guld i 1.000 meter toerkajak i verdensrekordtid, mens René Holten Poulsen tog sejren på 500 meter enerkajak. Desuden møder René Holten Poulsen frem som nykåret europamester på distancen.
For alle tre – og damernes firerkajak – gælder, at de sidder i både, som Dansk Kano og Kajak Forbund satser på at få kvalificeret til næste års OL i Rio. Ud over at ro toer, sidder Henriette Engel Hansen og Emma Aastrand Jørgensen også med i fireren, hvor de to andre er Amalie Thomsen, Limfjorden og Ida Villumsen, 361.

Publikumsaktiviteter
Konkurrencerne på vandet er naturligvis hovedretten til World Cup, men publikum forkæles også med en række aktiviteter på land.
En af de store publikumsaktiviteter bliver #TrainLikeAChamp. Den har kørt som på sociale medier frem mod World Cup, hvor den bliver til et test-center, styret af idrætsstuderende fra Ålborg Universitet i samarbejde med en Team Danmark fysiolog.
Her kan publikum få en test i styrke, koordination og ro-ergometre til at teste kondition på. Kendetegnet for disse test er, at det ikke kræver indsigt i kajaksporten og forberedelse for at kunne deltage.
For de seriøse idrætsudøvere uafhængig af disciplin, er der koblet en konkurrence på, hvor man kan vinde en eksklusiv VO-2 max test eller Watt test i tryk og træk efter Team Danmarks testmetoder. Vinderne vil blive testet på samme måde, som verdensetterne i kajak bliver testet undervejs i deres træning mod
Læs mere om World Cup, program, #TrainLikeAChamp og publikumsaktiviteter på:
http://www.canoeworldcup2015.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top