annonce
Vi har en lav skat i Gladsaxe og fastholder vores gode service
Henrik Sørensen (K) påstår, at et flertal i Byrådet taler for stigende ejendomsskatter, og at det også rammer lejerne.

Det er korrekt, at lejerene også betaler grundskyld, men at det røde flertal ligefrem ønsker stigende ejendomskatter er uden bund i virkeligheden. Der er således ikke pillet ved grundskyldspromillen de seneste 10 år og indkomstskatten er faldet 0,3 procent i samme periode. Det røde flertal i Byrådet har med andre ord – selvfølgelig sammen med de borgelige partier – sørget for en lavere beskatning af kommunens borgere. Ovenikøbet i en sådan grad, at vi har den 9. laveste beskatning i landet. Samtidig har skiftende regeringer sænket skatten på indkomst og dermed givet borgere flere penge mellem hænderne. Så mens kommunens borgere – og herunder lejerne – ganske rigtigt skal betale mere i ejendomskat, fordi grundene bliver mere værd, så har de samtidig fået mere af ud af deres løn efter indkomstskatten. En anden ting, som Henrik Sørensen ikke nævner er, at vi ikke bare kan sætte grundskylden ned, uden at kommunen mister penge på det. Giver vi afkald på stigningen i grundskylden, vil det hvert år koste, hvad der svarer til 150 pædagogers løn. Debatten om grundskyld handler derfor i bund og grund om politisk ideologi. For mens Henrik Sørensen ønsker skattelettelser for enhver pris, så prioriterer jeg sund økonomi og høj velfærd til alle borgere.
Karin Søjberg Holst
Borgmester

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top