Blandt Danmarks bedste til debat
Gladsaxe Oplysnings Forbund nomineret til Den Debatskabende Pris.

Det kom som en overraskelse, da Jens Thomsen fik besked om, at hans skole var blandt de tre nominerede til Aftenskolernes Pris – Den Debatskabende Pris. Han vidste end ikke, at skolen var indstillet. At det tilmed var kommunens folkeoplysningsudvalg, der stod bag indstillingen, gør det ikke mindre glædeligt.
”Tænk engang, at mine gode kolleger i kommunens folkeoplysning – hvoraf nogle af dem også er konkurrenter – har valgt at give os sådan et flot klap på skulderen! Det er meget rørende,” fortæller en glad Jens Thomsen.
Udvalget peger ikke på et enkelt arrangement som begrundelse, men på Gladsaxe Oplysnings Forbunds indsats gennem mange år. Hele indstillingen fra Folkeoplysningsudvalget lyder som følger:
”Gladsaxe Oplysnings Forbund har i mange år arrangeret debatskabende arrangementer i samarbejde med vores lokale frivilligcenter og lokale frivillige sociale foreninger. Dermed når de en anden deltagerkreds end dem, der normalt orienterer sig i aftenskolekataloget. Og giver samtidig støtte og hjælp til lokale foreninger, der ikke selv nødvendigvis har ressourcer til at arrangere større møder og arrangementer. Det kan eksempelvis være i samarbejde med Sind, Dansk Flygtningehjælp eller kommunens forebyggelsescenter. Emnerne er naturligvis relateret til foreningens arbejdsområde.”
Så selv om Gladsaxe Oplysnings Forbund i april kunne fejre 100 års jubilæum, er det tydeligvis ikke en gammel og træt aftenskole. Det er en aktiv og udadvendt skole, der hele tiden har fokus på, hvad der rører sig i det omgivende samfund.

Prisfesten
Aftenskolernes Pris bliver uddelt for anden gang den 14. august på Kulturhuset Hermans i Tivoli Friheden. Her samles aftenskoler, politikere, optrædende og mange andre for at fejre aftenskolernes mangfoldighed. Der uddeles priser inden for ni forskellige kategorier, herunder Den Debatskabende Pris.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top