De løb 2.393 km
Gladsaxeløbet-55-24-15.jpg
616 deltagere med til at indvie ny udgave af Gladsaxeløbet

Gladsaxeløbet er flyttet væk fra veje og stier med udgangspunkt ved Gladsaxe Rådhus. For at ruterne kan blive bedre rent trafikalt, når der nu skal løbes omkring Gladsaxe Stadion og over i moseområdet ved Høje Gladsaxe.
616 løbere var med til at indvie de nye ruter på henholdsvis 2 km, 5 km og 10 km og de løb tilsammen 2.393 km. Det svarer næsten til en tur helt ned til den sydlige del af Spanien, hvis man løber i fugleflugstslinje.
Gladsaxeløbet er jo primært et motionsarrangement, hvor ikke mindst familier med små og mindre børn kan komme i gang med at motionere og indarbejde gode vaner. Men der bliver også løbet stærkt – for det er naturligvis ikke forbudt på de lange distancer
Der er som bekendt ingen roser uden torne, og der var også fejl i arrangementet med en upræcis rutemarkering. Det tog man nu med godt humør, men det bliver naturligvis rettet til næste år, når hele arrangementet nu snart evalueres. Sports Timing stod for tidstagningen. Få sekunder efter løbet kunne man finde sin tid og placering på
www.sportstiming.dk

Gladsaxeløbet 70 24-15

Gladsaxeløbet 20 24-15

Gladsaxeløbet 10 24-15

Gladsaxeløbet 23 24-15

Gladsaxeløbet 02 24-15
Se mange flere fotos på
http://gladsaxebladet.fotokajbonne.dk

Formålet blev opfyldt
Af Niels Rasmussen
Foto: Kaj Bonne

Gladsaxeløbet med FIG, Nordea og Gladsaxe Bladet som arrangører skal primært være en social begivenhed, hvor det efter de bedste olympiske idealer ikke gælder om at vinde, men om at være med.
Men det er jo ikke forbudt at give den gas, når man nu er kommet hjemmefra, så der var også blandt de 616, der mødte til start, deltagere med fuld fart. Og det gjaldt både 2, 5 og 10 km.
Når børnene kom i mål fik den en medalje, og det var tydeligt, at det faldt i god jord.
IF Bytoften med 119 deltagere toppede og kan måske til næste år få fat i de folk, der snart flytter ind i de nye huse ved klubben.
Judoklubben var der med 50 deltagere, Enhedslisten med 11, ishockeyklubben med et juniorhold, og så var der de mange familier, hvor far og mor er i gang med at få de gode motionsvaner gjort til en del af tilværelsen.
For mange af deltagerne blev dagen ekstra udbytterig, for der var masser af præmier, der blev vundet på endetallene på stratnumrene.

Gladsaxeløbet 08 24-15
Hurtige Bagsværd-piger
To 10-årige piger fra BAC sprintede i mål på den korte distance
Af Jan Løfberg
Frida Schou Kristensen kom først, men ikke mange sekunder efter fulgte veninden Astrid Holm Petersen. Begge er ti år og går på Hareskov Skole. De løb distancen på 2 km og var blandt de allerførste, der krydsede målstregen.
– Vi løber også begge i Bagsværd Atletik Club, lød det fra veninderne, der også tidligere har været med i Gladsaxe Løbet.

Gladsaxeløbet 15 24-15
Bedste mand på 10 km
Bagsværd-løber kom i mål på under 39 minutter
Af Jan Løfberg
Torben Bille havde ikke store forventninger, for han har været skadet en del den seneste års tid. Sidste år måtte han nøjes med at hjælpe med, men i år fik han trænet nok til, at han kunne være med i Gladsaxe-Løbet. Med tiden 38 minutter og 23 sekunder var den 48-årige løber fra Bagsværd Atletik Club da også hurtigst af alle på den lange distance.
– Det var en kuperet rute, og det meste af tiden lå jeg alene, så det var rimelig hårdt, lyder det fra den rutinerede løber, der også er specialist på halvmaraton, hvor han har løbet så hurtigt som 1 time og 13 minutter.

Gladsaxeløbet 09 24-15
Vinderen holdt igen
Joachim Weel Rosbo hurtigst på 5 km
Af Niels Rasmussen
Joachim Weel Rosbo fra Bagsværd Atletik Club er et usædvanligt løbetalent på de lidt længere distancer, så det var vel ikke så overraskende, at den 15-årige gut fløjtede rundt på ruten og vandt 5 km-løbet.
Tiden på 18.50 gav en gennemsnitshastighed på en anelse under 16 km i timen og en kilometertid på 3.45. Prøv selv bare en enkelt kilometer.
-Jeg holdt lidt igen, for tirsdag aften skal jeg løbe 1.500 meter ved et stævne på Bagsværd Stadion, siger
Joachim.
I næste måned skal han til de europæiske juniormesterkaber i Eskilstuna i Sverige. Han er klar til 10 km distancen og håber at nå at kvalificere sig til 5 km. -Det var sjovt at være med i Gladsaxeløbet, fordi det er et socialt arrangement, sagde Joachim, der ikke så specielt påvirket ud af at have løbet så hurtigt rundt.

En veteran på 4 år
En veteran på 4 år
Frederik fik en ny medalje til samlingen
Af Jan Løfberg
Frederik Withenstein Sylvan på fire år har været med i Gladsaxe-Løbet fem gange: – Den første gang lå han inde i min mave, fortæller moderen Bende Sylvan om dengang hun løb med som højgravid.
Frederik fyldte fire år på grundlovsdag, og han kunne godt huske, at han havde fået medalje tidligere. Med på løbeturen havde Frederik sin kusine Julie Sylvan-Fischer, der først bliver tre år i næste måned.
Alle i den lille trio nåede i mål på under 22 minutter for de 2 kilometer. Flot.

Gladsaxeløbet 12 24-15
En sveddragt af silke
Kinesisk festdragt var ingen hindring for at løbe 5 km
Af Jan Løfberg
Jens Mundeli-Jensen repræsenterede et lille hold fra ”Kina i Søborg”. Det gjorde han ved iføre sig en kinesisk folkedragt.
– Det var meget varmt. Festdragten var som en sveddragt. Men den er ægte kinesisk og lavet af silke, sagde den sveddryppende løber.
Jens Mundeli-Jensen kom i mål i den fine tid 21 minutter og 10 sekunder: – Jeg er nu ikke helt sikker på, at jeg fik løbet alle fem kilometer, for det kneb med at finde du af afmærkningerne.

Gladsaxeløbet 06 24-15
Martin først i mål
Fodboldspiller rask til bens

Af Niels Rasmussen
Familien Øelund havde tilmeldt fire deltagere til Gladsaxeløbet. Far, mor og to sønner. De havde valgt den korte distance på 2 km, så alle kunne være med. Og løbet var dårligt skudt i gang, før Martin Øelund var tilbage som den første deltager. det gik så hurtigt, at man næsten ikke troede på det
Martin på 14 år løb de 2 km på 8.24, og han var i mål lidt over et halvt minut før sin far, Emil, der løb på 8.55, mens lillebro Aksel på 9 år brugte tiden 9.20.
-Det var første gang jeg var med, fortalte Martin, der går på Buddinge Skole. Han er jo i forrygende form, og den bruger han mest, når han spiller fodbold i Nymosen for GVI.
Far Emil havde været til fest i lørdags, så han var ganske tilfreds med sin tid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top