- Gladsaxebladet - https://www.gladsaxebladet.dk -

Drømmen er en plads hos Pittsburgh Penguins

Det hele begyndte med en tur i Gladsaxe Skøjtehal for fem år siden sammen med de andre fra SFOen. Den dengang 10-årige Daniel Baastrup Andersen fra Bagsværd blev grebet af ishockeysporten. Så var det farvel til fodbold, der havde været dyrket i AB og Bytoften.
Han blev meldt ind hos Herlev Hornets og spillede der i fire sæsoner, inden han fik et tilbud om at skifte til Gentofte Stars, hvor han i den netop forgangne sæson har spillet både på U17-holdet, holdet i 1. division og trænet med eliteholdet.
Og nu går turen til Sverige. Han er blevet færdig med 9. klasse på Gladsaxe Skole og i uge 30 flytter Daniel til Linköping Hockey Klub, hvor han skal være i tre år.
Ud over at træne voldsomt meget og spille kampe skal han også gå i skole for at få en erhvervsuddannelse.
-Turen til Sverige er bare et af mine delmål. På langt sigt er drømmen jo at komme til enten Canada eller USA for at få en plads på et af holdene i National Hockey League, (NHL) og det allerbedste ville være, hvis det kunne blive hos Pittsburgh Penguins, der er mit favorithold, siger Daniel. Det lyder vildt ambitiøst, men Daniel har noget at have sine ambitioner i. Hans udvikling på skøjterne har nærmest været eksplosiv, siden han blev meldt ind hos Herlev. Han avancerede lynhurtigt fra hold til hold, og han blev sat sammen med spillere, der var ældre end ham selv.

Bedst som back
-Jeg spiller back, og den plads passer mig bedst. En enkelt sæson ville en af mine trænere have mig i angrebet, men jeg har det bedst bagved, siger Daniel, der gør meget for at udvikle den fysiske styrke, der er så vigtig i ishockey, hvor der tackles igennem, så det er lige før knoglerne synger.
Hans talent har ført ham ind på diverse landshold for ungdomsspillere, og lige nu er han kaptajn (anfører) på U16-landsholdet, der klarer sig meget fornemt på europæisk niveau. Her har han foreløbig spillet 10 landskampe.
Det har hele tiden været min plan, at jeg ville til Sverige som mange af de bedste danske spillere i NHL har været det. Jeg gik ind på en hjemmeside og fandt nogle muligheder. Men kontakten til Linköping førte ikke til noget. Det blev imidlertid ændret, da jeg var i Letland med landsholdt. Her så en talentspejder fra Linköping mig, og så blev jeg inviteret til en såkaldt try out i klubben tidligt i år. Det gik godt, og så var kontakten etableret.
-I Linköping får jeg en lejlighed på 65 kvm – jeg håber den minder om et værelse som derhjemme – og så får jeg en kontaktfamilie, som kan tage sig af mig, hvis der er behov for det. Der bliver masser af træning. Fra 7 til 10 mange gange i løbet af ugen, og der er aftentræning, så det bliver hårdt. Men jeg har den filosofi, at der skal trænes igennem, så man kan mærke, at man har været af sted. Det ender nok med 80 kampe i løbet af en sæson mod 40 herhjemme, siger Daniel.
Fysisk er han et pragteksemplar allerede nu. Når spillerne på ungdomslandsholdene bliver testet med løb, bænkpres og ”brutal mave” (avancerede maverulninger) og andre hårde øvelser, er han bedst uanset om de øvrige er på U18 eller U20-landsholdet.
Han vandt en intern konkurrence og fik fire dage sammen med A-landsholdet, der for nylig var til VM i Tjekkiet.
-Jeg var sammen med spillerne hele tiden og var med i omklædningsrummet. Det var meget inspirerende, siger Daniel, der godt ved, at han er i gang med et endog meget langt, sejt træk for at få drømmen om en plads i NHL opfyldt – og altså gerne i Pittsburgh.