Egegårdområdet blev støvsuget for affald
Rollespil-01-25-15.jpg
Foto: Kaj Bonne.
Skoleprojekt om brug af affald som ressourcer gav klar sidegevinst

Daniel Benjamin Clausen fra rollespilsforeningen Eventyrridderne var noget skeptisk, da han for en god måneds tid siden var på besøg på Gladsaxe Skole for at fortælle om det rollespil, han ville komme forbi med. Ville det fange interessen hos de 5. klasseelever, der skulle involveres?
-Da jeg var færdig efter 45 minutter rakte en dreng en finger i vejret og sagde: ”Jeg vil ikke spørge om noget. Jeg vil bare sige, at jeg synes, det lyder vildt fedt, ” siger Daniel.
I den forgange uge kørte spillet i tre dage, og Daniel Benjamin Clausen var mindst lige se begejstret som eleverne.
-De glemmer jo helt at holde spisefrikvarter, så engagede er de. Og hvor er de dog dygtige rent fagligt. Nogle af dem regner jo nærmest hurtigere i hovedet, end jeg gør med min lommeregner.
Daniel Benjamin Clausen skrev for små 15 år siden et spil til beboerrådgivningen i Værebro. Han ville bevise, at han via det spil kunne få børn og unge til at rydde op og engagere sig i ressourcer og miljø. Det lykkedes.
-To år senere gentog vi succesen på Mørkhøj Skole. Og nu er vi så i samarbejde med Grønt IdeCenter gået i gang her på Gladsaxe Skole. Spillet foregår i 2059, hvor det er små med ressourcer. Der skal genbruges, så det er til at få øje på, fortæller Daniel.

A/S Skodtøj
Eleverne i de tre 5. klasser er delt op i hold, der skal finde ressourcer ude i området omkring skolen. Området er delt op i zoner. Og det er ikke småting eleverne har samlet op af flasker, cigaretskod etc.
-Der eksiterer et tøjfirma, der hedder A/SSkodtøj, så de skal jo have noget at producere af.
-Eleverne har ringet på hos beboerne for at få brugte batterier, aviser, plastflasker og hårde hvidevarer. Vi har kun et krav om at de ikke må tømme skraldspande. Det vil være snyd.
Efter to dage var hele området – og det er stort – ryddet for affald. Så lagde vi radioaktive stænger og kemikalier ud, som eleverne kunne finde. Og alt var mærket, så beboere ikke skulle blive skræmt af at find én flaske med noget gul væske (frugtsaft)
-Helt umærkeligt får vi gang i fag som fysik, kemi, matematik, geografi, så lærdommen leges ind.
I første omgang er rollespillet et prøveprojekt. Håbet er, at det viser sig som så stor en succes, at det kan bruges på andre skoler og den allerstørste ambition er, at spillet kan blive landsdækkende med en skolekonkurrence.
-Så kunne førstepræmien måske blive en klassetur til Disneyland i Paris. Med tog. Det skal jo være miljøbevidst.
Helt skævt har det vist ikke været på Gladsaxe Skole. For lærere og elever i 4. klasse taler allerede om, at næste år er det deres tur.
Rollespil 05 25-15
Daniel Benjamin Clausen med en radioaktiv stang, der skal deponeres i en beholder. Politibetjenten overvåger, at det går ordentlig for sig.
Foto: Kaj Bonne.

Rollespil 02 25-15
Foto: Kaj Bonne.
Se flere fotos på http://gladsaxebladet.fotokajbonne.dk/#!home

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top