Eleverne tæt på Canada
canada.jpg
Penny-Jane Peters og Kelsey Harkes skulle lige vænne sig til de danske forhold, men nu er de vildt begejstrede og drømmer om at returnere, når de har færdiggjort deres uddannelse. Foto: Privat.
To canadiske lærerstuderende på Skovbrynet Skole

Fællesrummet på Skovbrynet Skole i Gladsaxe Kommune er for en dag omdannet til seks stationer, hvor eleverne i 8. klasse har ansvaret for at præsentere Canada blandt 0., 1. og 2. klasserne. Der bliver vist billeder af canadisk mad og natur, og det bliver afprøvet, hvordan man kaster med en amerikansk fodbold.
8. klasse bliver i disse uger undervist af to canadiske lærerstuderende, der både lærer dem om Canadas kultur og historie og giver eleverne mulighed for at bruge deres engelskkundskaber i virkeligheden, for de eneste to danske ord, canadiere indtil videre har lært er nej og tak.
Penny-Jane Peters og Kelsey Harkes er begge lærerstuderende fra Canada, men som en del af Skovbrynet Skoles internationale profil ’Go Global’ underviser de eleverne og lærer samtidig om det danske skolesystem.
”Der er en helt anden struktur her i Danmark end i Canada, og det skulle vi lige vænne os til. Vi vidste for eksempel ikke på forhånd hvilken klasse, vi skulle undervise, og i hvad, men vi fik i samarbejde med lærerne lov til at fastlægge indholdet. Der bliver udvist stor tillid til os fra skolen, og det er både udfordrende og inspirerende,” siger Kelsey Harkes.

Lærerne vil tilbage til Danmark
I to uger har Penny-Jane og Kelsey været sammen med eleverne og arbejdet med Canada. Eleverne har selv fået lov til at vælge et fordybelsesområde, de skulle formidle til tre mindre klasser. Der er blandt andet blevet arbejdet med forskellen på europæisk og nordamerikansk fodbold, hvilke kendte mennesker, der er fra Canada og viden om det canadiske køkken. Selvom de begge er enige om, at det er svært at bygge et tæt forhold til eleverne på fem uger, så er de allerede blevet så glade for Skovbrynet Skole og Danmark, at de gerne ser deres fremtid som lærere her.
”Det er virkelig fedt her. Efter bare to uger på skolen var vi helt overbeviste om, at vi gerne ville komme tilbage hertil. Så nu arbejder vi på at få lov til at undervise her, når vi er færdige med vores uddannelse i Canada,” siger Penny-Jane Peters.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top