annonce
Erling Röder udnævnt til Æresmedlem
Håndværkerforeningen-08-26-15.jpg
Erling Röder får her overrakt sit æresmedlemsbrev af formanden Søren Muldgaard. Foto: Kaj Bonne.
Mere hæder til den afgåede formand i Håndværkerforeningen Erling Röder

Ved årets fugleskydningen fik Erling Röder tildelt Gladsaxe Håndværkerforenings hæderspris ”Guldnålen”. Men der ventede mere hæder til den afgående formand, da foreningen fejrede sin 102 års fødselsdag den 21. juni.
Det kom som en total overraskelse for den afgående formand Erling Röder, da han blev kaldt frem for at modtage udnævnelsen som Æresmedlem. En udnævnelse der kun er udelt 12 gange i foreningens historie.
Erling Röder var 15 år da han kom i lære i 1954 som klejnsmed. Valget stod mellem en uddannelse som smed eller blive isenkræmmer. Et halvt år efter han var udlært kaldte faderens oliefyrsfirma ham hjem og i 1972 overtog Erling Röder familiens virksomhed. Som selvstændig var det naturligt at søge ind i Gladsaxe Håndværkerforening og det skete i 1978. I 90’erne blev Erling Röder valgt ind i bestyrelsen og 14.november 2000 trådte han så til som formand for Gladsaxe Håndværkerforening. En post han bestred til generalforsamlingen i marts 2015. Erling Röder har siddet i Håndværkernes og Industriforeningens Samarbejdsudvalg hvor man mødtes med håndværkerforeninger fra hele landet. En post han måtte forlade da han fyldte 67 år. Erling Röder har som den første i Gladsaxe håndværkerforenings historie modtaget Håndværksrådets fortjenstmedalje i guld i 2008.
Foreningens andet æresmedlem murermester Poul Hansen, kunne fortælle at med udnævnelsen som æresmedlem havde han selv fået jobbet med at passe Håndværkerforeningens haver. Så han foreslog i spøg at Erling Röder som æresmedlem fremover tog sig af rengøringen af håndværkernes hus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top