Et slag for demokratiet
Serdal-01-24-15.jpg
Folketingskandidat Serdal Benli (i midten) i samtale med grillejer Abbas Özkul. Til venstre Serdals far, Sükrü Benli, og til højre Zama Vesterholm, der begge hjælper som frivillige for SFerens valgkampagne. Foto: Kaj Bonne.
Ikke alle indvandrere er vant til at stemme

Langt hen ad vejen så er det også et spørgsmål om tradition og ikke om manglende lyst. Folketingskandidat og byrådsmedlem Serdal Benli (F), der kørte ”Demokrati Tour” sammen med Mads Fuglede (V), ser det som en af sine opgaver at henvende sig særligt til indvandrere uden demokratiske traditioner. Enten er de overhovedet ikke vant til at stemme eller også er det sket med ført hånd.
– Jeg ser mig selv som både kandidat og rollemodel. Det gælder om at møde borgerne. Og det gør jeg alle steder. På spisestederne, hos grønthandlerne, arbejdspladserne, foreningerne og i folks eget hjem. Det lyder som en floskel, men det gælder for politikerne om at komme i øjenhøjde med folk, så vi kan føre en dialog. Hvis vi skal den såkaldte politikerlede til livs, så må vi også vise, at vi trods forskellige holdninger kan ”skændes” i en debat, men at vi samtidig udviser respekt for hinanden, siger Serdal Benli.
I ugens løb kom de såkaldte salafister på banen. De vil indføre sharialovgivningen og opfordrer muslimer til ikke at stemme.
– Der er også enkelte i Gladsaxe, men det er en lille gruppe. Jeg har valgt at være en del af det danske demokrati som så mange andre. De kalder os frafaldne og forrædere. Jeg synes, der påhviler os etniske danskere et ansvar, at vi tør stå imod disse grupper. Jeg tager udfordringen op, siger Serdal Benli.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top