Annonce
Flere kan komme til minosport
Børnene fra 0. klasse med i ordningen

Gladsaxe Minisport er et initiativ, hvor syv idrætsforeninger/afdelinger i Gladsaxe Kommune er gået sammen om et idrætstilbud til børn i 1. 2. og 3. klasse. Børnene får i løbet af en sæson mulighed for at prøve 6 af de 7 idrætsgrene: cricket, springgymnastik, badminton, fægtning, håndbold, svømning og kids volleyball.
Nyt i år er at vi har taget 3. klassetrin med, og fra januar 2016 vil vi også tilbyde børnene i 0. klasse at prøve springgymnastik, håndbold og svømning.
Børnene bliver inddelt på hold med 30 børn (0. klasse 20 børn) og de følges af en holdleder, der følger dem i hele sæsonen. Idrætsgrenene stiller 3 trænere til rådighed.
I efterårssæsonen inviteres børnene i Gladsaxe Bibliograf, hvor de ser en film. I forårssæsonen er der som noget nyt indledt et samarbejde med Lokal agenda 21, som har sammensat et naturarrangement, hvor børnene sendes rundt på forskellige poster i området ved Natur og sejlklubben.
Der har desuden været samarbejde med Gladsaxe Film og Videoklub, der lavede en introduktionsvideo til os.

Fordele ved minisport:
– det hjælper børn i den alder, der har svært ved at fastholde motionsvaner uanset hvor meget forældrene bakker op omkring det,
– det tilgodeser at børn gerne vil gå sammen med nogle de kender i forvejen,
– det bidrager til sammenhold og trivsel i klassen,
– det bidrager til at børnene får et bredt kendskab til de udbudte sportsgrene.
Ideen bag Minisport er dels at give børnene en positiv start på foreningsidrætten præget af leg og variation, dels at give dem nogle alsidige bevægelseserfaringer, og dels at give dem en baggrund for evt senere valg af idrætsgren.
Gladsaxe er økonomisk støttet af Gladsaxe Kommune og Danmarks Idrætsforbund.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top