Gang i sanserne og bevægelserne
Sanse-og-Bevæge-09-26-15.jpg
Der var godt gang i danserne under den første sanse- og bevægelsesfestival for mennesker med et særligt behov. Foto: Kaj Bonne.
Mange deltagere for festival for mennesker med særlige behov

Arrangørerne havde håbet på, at 100 til 150 deltagere. Men mindst 350 dukkede op på plænen på Bank-Mikkelsens Vej for at tage del i sanse- og bevægelsesfestivalen for mennesker med særlige behov. Center for Specialterapi og Snoezelhuset stod bag festivalen, og det store fremmøde glædede da også initiativtagerne.
Festivalen er den første af sin art. Ideen opstod i styregruppen af ”Kultur der Dur”, der hvert afholdes på plænen på Bank-Mikkelsens Vej på grænsen mellem Gentofte og Gladsaxe. De seneste tre-fire år har denne kulturfestival givet et overskud – og dette overskud er så blevet brugt på den nye festival. Det var et medlem af styregruppen – Lars Urup – der fik ideen, og med økonomisk hjælp fra kommunerne var det muligt at søsætte det nye udspil.
– Da pengene kommer fra flere års sammensparet overskud fra ”Kultur der Dur”, så kan sanse- og bevægelsesfestivalen ikke afvikles hvert år. Eller rettere. Sådan noget er jo politisk bestemt. Hvis borgmestrene Hans Toft fra Gentofte og Karin Søjberg Holst fra Gladsaxe synes, at det her en god idé, jamen så kan det da godt være, at denne festival kan udvikle sig, siger Jakob Volther, forstander for Kellersvej 10.

Godt dansehold
Begge borgmestre var mødt frem for at byde de mange deltagere velkommen. Der var mange tilbud, og der var muligheder for alle uanset funktionsniveau, selv om det naturligvis er en udfordring at skabe bevægelse for enkelte kørestolsbrugere. Danseholdet fra JACs Tekstilværksted gjorde alt, hvad de kunne for at få deltagerne til at danse løs. De var i hvert fald gode rollemodeller.
Der var highjumper, hoppeborge, svævebane for kørestole og mange andre aktiviteter. Der var også manicure og ansigtsmassage.
– Humøret er højt og glæden oprigtig. Det er bare så livsbekræftende at være på en sådan festival, sagde en begejstret Susanne Palsig (SF), formand for Sundheds- og Handicapudvalget i Gladsaxe Kommune.

Sanse og Bevæge 01 26-15

Sanse og Bevæge 02 26-15

Sanse og Bevæge 03 26-15

Sanse og Bevæge 07 26-15
Foto: Kaj Bonne. Se flere på http://gladsaxebladet.fotokajbonne.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top