Gladsaxe elsker kultur
Frivilligheden skaber en dynamisk kulturfestival

Gladsaxe Loves Culture 2015 er et stort F for fællesskab, frivillighed, flerkulturalitet, foreninger, folkelighed og festival. Alle sejl er sat til, når Gladsaxes borgere lørdag den 6. juni for anden gang inviteres til kulturfestivalen på Telefonfabrikken – Gladsaxe Kulturhus.
I disse så moderne tider er titlen på engelsk, men samtidig understreger den, at det netop ikke er en festival, der udelukkende slår på de danske dyder. Festivalen hylder tværtimod mangfoldigheden og åbenheden, ligesom den har det sociale sigte, at der skal bygges bro mellem borgere og skabes en forståelse for forskellighederne. Samtidig fremvises kultur af ypperste kvalitet – musikhovednavnet Oh Land vidner om dette.
Når over 40 foreninger præsenterer sig blandt stribevis af kulturelle tilbud, så skal et større logistisk apparat sættes i gang. Derfor består arrangørgruppen i år af tre organisationer. Akkurat som sidste år er Telefonfabrikken – Gladsaxe Kulturhus og Integrationsrådet i Gladsaxe Kommune arrangører, men i år har man desuden allieret sig med Kosmodrom, der står for både koncerter og teater af unge for unge.

Ung målgruppe
– Vi kommer med en målgruppe, som ikke er så vant til at komme på Telefonfabrikken. Vi har også dannet en musiktaskforce af unge frivillige, der uddeler flyers og hænger plakater op, hvor de unge færdes, fortæller Line Hauger, leder af Kosmodrom.
Det lokale rockband Is It Contagious slår de musikalske pjalter sammen med Rap Kompagniet fra Høje Gladsaxe: – Rocken og rappen mødes, og selv om de har forskellige kulturelle afsæt, så spiller de koncert sammen. De unge er meget bevidste om at bruge hinandens kompetencer, siger Line Hauger.
– Festivalens succeskriterium er, at folk mødes på tværs, så de grundkulturelle rodnet filtrer sig ind i hinanden. Flere hundrede frivillige engagerer sig i at gøre denne festival til noget, som vi kan være stolte af i Gladsaxe, derfor har det en kolossal betydning, at vi løfter i flok, siger Betina Louise Kimergård, kulturhusleder i Telefonfabrikken.

Mangfoldighed
Integrationsrådet i Gladsaxe Kommune arrangerede Verdenskulturfestivalen seks gange fra 2008 til 2013, men den blev gradvist større, og sidste år gik man så sammen med Telefonfabrikken – Gladsaxe Kulturhus om den første Gladsaxe Loves Culture-festival.
– Vi er med netop for at hylde mangfoldigheden, dialogen og demokratiet. Mangfoldigheden giver både styrke og ressourcer, og selv om festivalen afvikles på blot én dag, danner den en ramme, hvor alle kommunens borgere kan mødes, fortæller Isabella Mørch, formand for Integrationsrådet.
– Som det kendes fra tidligere år vil der være lokale optrædende med musik og danseshows og Verdensrestaurant med smagsoplevelser fra ’hele verden’. Der vil være et bazar-område med kunsthåndværk, udstillinger og workshops, hvor foreningerne vil stå klar til dialog, så kom og oplev mangfoldigheden, få en snak og deltag i aktiviteterne, siger Isabella Mørch.
– Gladsaxe Loves Culture er en invitation til alle Gladsaxes borgere. Festivalen skydes i gang fra klokken 10 på Søborg Torv, hvor en lastbil med steelband samt Los Andes Peru, jazzklubben, afrikanske rytmer og Gladsaxe Pigegarde viser vej til Telefonfabrikken. Kulturfestivalen henvender sig til alle – børn, unge, voksne og ældre. Der er tilbud for enhver smag. Og det er ganske gratis at deltage. Du kan bare møde op, fortæller Betina Louise Kimergård.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top