Hverdagens helte
Politi-01-23-15.jpg
Jesper Hanberg (tv.), politimester Kim Christiansen og Helge Nilsson under dusøruddelingen på politigården i Albertslund. Foto: Kaj Bonne.
To Søborg-borgere reddede en medborger ud af brændende lejlighed

– Jeg har da ikke gjort noget særligt, kun hvad enhver anden ville gøre.
Dette er den typiske reaktion, når politiet har fået hjælp af borgere i en eller andet situation, hvor ordensmagten ikke er til stede.
– Ikke alle borgere handler, men vi har brug for borgernes hjælp, når vi ikke selv er til stede, sagde politimester Kim Christiansen fra Københavns Vestegns Politi, da der i torsdags på politigården i Albertslund blev uddelt dusører og diplomer i otte sager, som politiet havde udvalgt som særligt bemærkelsesværdige.
Søborg-borgerne Jesper Hanberg og Helge Nilsson var et par af hverdagens helte. Den 13. november sidste år kom Jesper Hanberg kørende på cykel på Buddingevej ved rundkørslen. Mange juledekorationer lyste op i vinduerne, men Jesper Hanberg syntes nu nok, at et enkelt vindue lyste lige lovlig meget op.
– Jeg kunne se, der var ild i lejligheden på 1. sal. Jeg ringede på dørtelefonerne, fortæller Jesper Hanberg.
Helge Nilsson var besøg hos din datter, men det var ikke her, der var brand. Helge løb ned på gaden til Jesper. Sammen fik de lokaliseret lejligheden i en anden opgang. Som de fortalte, så blev der ikke svaret på dørtelefonen. De ringede løs på de andre dørtelefoner – kom ind i opgangen. Op på 1. sal. Bankede løs på døren. Intet skete. Jesper forsøgte uden held at sparke døren ind. Endelig åbnede en mand i adamskostume døren. Mens han var i bad, havde stearinlysene antændt persiennerne i vinduet. Den nøgne mand ville først iføre sig tøj, men indåndede den giftige røg. Jesper smed et tæppe over ilden, mens Helge slukkede efter med vand.
En ung dame havde ringet 112. Gladsaxe Brandvæsen var lynhurtigt fremme og ifølge hverdagens helte handlede de både kvikt og professionelt.
Den uheldige borger blev kørt til observation for røgforgiftning, men slap nådigt. Til gengæld fik han lille bøde, fordi han ikke omgik ild med tilstrækkelig omhu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top