I Grønnemose er de rødest
Folketingsvalg-05-26-15.jpg
Fintællingen fra folketingsvalget blev klaret i Gladsaxe Sportshal. Rød Blok havde flertal i samtlige ni afstemningssteder, men der var alligevel store udsving i vælgertilslutningen fra afstemningssted til afstemningssted. Foto: Kaj Bonne.
Mens Vadgård har flest blå vælgere i Gladsaxe-kredsen

Blandt Gladsaxe Kommunes ni afstemningssteder står Rød Blok stærkest i Grønnemose. Her stemte 64 % på regeringspartierne Socialdemokraterne og Radikale samt støttepartierne Enhedslisten og SF. Lavest tilslutning havde Rød Blok med 52,0 % i Vadgård. Med andre ord Rød Blok vandt samtlige afstemningssteder i Gladsaxe-kredsen, hvor Rød Blok samlet måtte notere en lille tilbagegang på 0,6 % til i alt 57,5 %.
Procenttallene for partierne er også interessante. Socialdemokraterne er stærkest i Mørkhøj (32,4) og svagest i Værebro (26,4). Enhedslisten høster procentuelt flest stemmer i Grønnemose (12,9), mens procenten er lavest i Vadgård (8,0).
Radikale havde et dårligt valgresultat overalt i Danmark, og Gladsaxe var ingen undtagelse. Radikale blev næsten halveret fra 12,7 til 6,7 – stærkest er det svækkede parti i Stengård med 8,9, mens den laveste tilslutning blev opnået i Egegård med 4,8. SF er størst i Søborg med 6,5 og mindst i Vadgård med 4,5.
”Uffe Elbæks stormtropper” fra Alternativet opnåede 7,6 % i Søborg og 3,8 % i Mørkhøj.

DF gik markant frem
Venstre havde den største tilbagegang i Gladsaxe med 6,6 % til i alt 13,7 %. Størst er Venstre i Vadgård med 15,9, mens partiets laveste procent blev optalt i Grønnemose med 10,7.
Dansk Folkeparti opnåede en markant fremgang på 5,9 % til i alt 17,5. Størst er DF i Egegård med 22,1 % og mindst i Stengård (12,1).
Liberal Alliance fik en fremgang på 3 procentpoint i Gladsaxe til i alt 7,7. Størst i Bagsværd med 10,3 og mindst i Grønnemose med 5,7.
Konservative er størst i Bagsværd med 5,0 % og mindst i Grønnemose med 2,2. Kristendemokraterne er størst i Grønnemose med 0,7 % og mindst i Værebro og Mørkhøj med 0,3 %.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top