Annonce
Jazz-Gladsaxe fester i weekenden
hansogdaimi.jpg
Hans Knudsen kan trylle ved tangenterne, så der kommer fut i fejemøget, og han bakkes op af en række af landets absolut bedste musikere inden for de forskellige stilarter. Samtidig præsenteres hans cd – udgivet i samarbejde med jazzklubben. Foto: Kaj Bonne.
Musikken kombineres denne gang med cirkus

Kultur har ikke just præget debatterne op til folketingsvalget på torsdag. Men på lokalt plan sker der i hvert fald noget i Gladsaxe.
For femte år i træk afholdes der udendørs jazzfest i Gladsaxe. Over tre dage afvikler jazzklubben syv udendørs koncerter i Søborg og Aldershvile Slotspark.
Gladsaxe Jazzklub har indgået en flerårig samarbejdsaftale med Gladsaxe Kommune om afholdelse af udendørs jazzkoncerter – en direkte udløber af Byrådets kulturpolitik.
New Orleans Jazz, Blues, Swing, Bebop og mange andre af jazzens genrer har kendetegnet de foregående års repertoirer. Og det bliver der ikke ændret på i år. 45 unge og mere erfarne musikere optræder fredag, lørdag og søndag på den opstillede scene i henholdsvis Søborg og Aldershvile Slotspark.
”Også i år rejser vi et stort festtelt til det fremmødte publikum – så uanset vejrets lune, så gennemføres alle koncerter. Og med borde, stole og bænke både udenfor og indenfor teltet er der skabt en helgardering for jazzfesten”, fortæller jazzklubbens formand, Ole Kjær.
”Ikke mindst for koncerterne i Slotsparken krydser vi fingre for, at arrangementet i år vil blive begunstiget af godt vejr. Det kunne nemlig give anledning til, at jazzfestens publikum så muligheden i at gøre parkbesøget til en ’skovtur’. Vi har til gode at få et søndagsvejr, der inspirerer til at medbringe egne tæpper, festivalstole, parasoller og ikke mindst egne madkurve”, slutter Ole Kjær.
Naturligvis er der tænkt på muligheden for at kunne købe mad og drikkevarer under de tre dages jazzfest. Jazzklubben samarbejder også i år med Konditoriet Grannys House, der vil være at finde på jazzarealet.
Som noget nyt tilbydes der søndag formiddag i Slotsparken en cirkusforestilling for børn og voksne. Cirkus Panik præsenterer forestillingen ’Høns i manegen’, og der bydes på balancekunst, klovneri, jonglering, akrobatik og ikke mindst specialtrænede høns. Og efter forestillingen slippes jazzen så løs. ’Gladsaxe Jazzfest 2015’ slutter med et festfyrværkeri af blues, jump, boogie-woogie og swing. Bysbarnet Hans Knudsen har samlet nogle af jazzmiljøets bedste musikere, og sammen vil de skabe den musikalske ramme for et ’Release-Party’. Gladsaxe Jazzklub præsenterer sin CD-udgivelse nr. 2, hvor netop bluespianisten, Hans Knudsen, er hovedpersonen. Albummet vil denne dag kunne erhverves til en reduceret pris, forlyder det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top