annonce
Jubilar holder liv i håbet
Simon-Bræmer.jpg
ABs 100 kampsjubilar Simon Bræmer fik et sejrskys efter sejren på 2-0 over Vendsyssel FF. Bræmer har netop fornyet sin kontrakt med AB og kvitterede i lørdags med scoringen til 1-0. Foto: Jan Løfberg
AB slog Vendsyssel FF med 2-0 i en herrefight

AB Gladsaxes spillere skal åbenbart have deres hoveder på blokken, før de forstår alvoren. I søndags var AB Gladsaxe pisket til at besejre Vendsyssel FF, hvis man ville holde liv i håbet om overlevelse i den næstbedste fodboldrække. ABerne nedkæmpede det bedre fodboldhold fra det Nordjylland på gode gamle dyder som fight og vilje. Der var viljen og fighten til forskel, da AB sendte gæsterne hjem med et nederlag på 2-0.
100-kampsjubilaren Simon Bræmer bragte AB på 1-0, da han tæt på stregen resolut sendte bolden ind bag den tidligere landsholdsmålmand Jesper Christiansen.
Vendsyssel FF fremstod som et klart bedre mandskab. Men hvad AB Gladsaxespillerne manglede i teknik og talent kompenserede deres indædte fight for. Der blev tacklet igennem og kæmpet om hver eneste bold. Selv om hjemmeholdet havde bolden betydeligt mindre end vendelboerne, så var ABerne farligere foran mål. Simon Bræmer var tæt på at score til 2-0 efter små minutters spil, da hans flugter blev rettet af og ramte overliggeren.

Storm sikker skanse
I den anden ende havde Jannich Storm et par flotte redninger. Blandt andet da han måtte ud i fuld længde for at redde den tidligere ABer Bjarke Jacobsens velplacerede ydersidespark.
Vendsyssel havde ind imellem bolden meget længe i AB-feltet, men hjemmeholdet fik hver eneste gang ekspederet bolden væk, når det var ved at udvikle sig kritisk.
2. halvleg var i det store hele en kopi af de første 45 minutter. VFF havde bolden mest, men var underligt uskarpe i feltet. Og når de endelig havde et kvalificeret forsøg, som for eksempel da de fleste tilskuere havde set Nicklas Sørensens perleafslutning havne i nettet, så dukkede Jannich Storm op som trold af en æske og afværgede akrobatisk.
628 begejstrede tilskuere på Gladsaxe Stadion så Kristian Uth og Andreas Moos i et smukt samarbejde på lynhurtigt kontraangreb, hvor vendelboerne blev fanget langt oppe på ABs banehalvdel. Uth afsluttede sikkert til 2-0 på Moos’ oplæg en lille halv time før tid.
Med sejren kan AB stadig overleve. FC Fredericia klarede 2-2 i Skive efter at have været bagud 2-0, og dermed er fredericianerne et enkelt point foran AB inden sidste spillerunde på lørdag kl. 16. AB skal til Aarhus og møde AGF, der allerede er rykket op i Superligaen. FC Fredericia tager imod HB Køge. AB bliver nødt til at slå AGF, hvis klubben vil spille i NordicBet Ligaen i næste sæson. FC Fredericias målscore er nemlig 12 mål bedre end ABs.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top