– Kommunale vagter bør udgøre p-korps
Trafik- og teknikudvalgets formand vil udnytte kommunal kapacitet

Visse steder i kommunen hersker der det rene anarki, når det gælder parkeringer. Det går bl.a. ud over forretningslivet, når kunderne ikke kan komme til for langtidsparkerede biler.
Det har gennem årene været en anstødssten, og der har været talt og talt og talt om at gøre noget ved tingene. Uden resultat.
Men nu skulle den være der.
-Vi bad på vores møde i maj forvaltningen om at udarbejde et definitivt forslag til, hvordan korpset skal etableres. Og forvaltningen skal til mødet i august bl.a. komme med en økonomisk model, så vi kan se, om vi skal bruge vore egne kommunale vagter, entrere med en anden kommune med erfaring eller måske satse på et privatkorps, siger Ole Skrald Rasmussen (A), formand for trafik- og teknikudvalget.
-Står det til mig, så skal vi bruge vore egne kommunale vagter, der alligevel er i området døgnet rundt. De skal have et kursus, så de gør tingene rigtigt.
-Og skal der lægges blødt ud, så ulovligt parkerede biler lige får en venlig hilsen med en besked om, at tingene skal være i orden i fremtiden, siger Ole Skrald Rasmussen.
-Jeg går ind for det kommunale korps, men kan andre gøre det billigere, så skal det selvfølgelig være afgørende.
Ballerup har haft de samme problemer som Gladsaxe og lagde ud 1. juni med et samarbejde med Parkeringskontrol Nord fra Aalborg, der er til stede 10 timer om ugen. En ulovlig parkering medfører en afgift på 510 kr. Eller det dobbelte, hvis man har taget en plads til invalidevogne. Af de 510 kr. går de 247 til Parkeringskontrol Nord, staten får 255 og de sidste otte kroner går til kommunen til administration. I Ballerup lagde man også ud med informationer de første 14 dage.
I Ballerup er aftalen med Parkeringskorps Nord foreløbig et-årig.
På trafik- og teknikudvalgets møde i maj stemte Mogens Camre fra Dansk Folkeparti og Kim Wessel-Tolvig fra Venstre imod indførelse p-korps men for en dialog med handelsforeningerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top